Έβαλα αυτό το διακοσμητικό στο γραφείο μου για να προστατέψω το δέρμα μου

Ποιος θα περίμενα ότι ένα μυστικό από την αρχαιότητα θα κουβαλούσε και τη λύση στο πρόβλημα της επιδερμίδας αλλά και της διάθεσής σου. Οι λάμπες από αλάτι Ιμαλαϊων είναι το νέο trend στο wellness. Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία, καθώς λέγεται πως το αλάτι ιμαλαϊων αποτελεί απομεινάρια του νερού της γης πριν καν εμφανιστούν τα έμβια όντα όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.

Όμως, τα φαναράκια με αλάτι ιμαλαϊων είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό instagram trend καθώς έχει μετρήσιμα οφέλη στον οργανισμό και τη διάθεσή μας.

1.Καθαρίζει τον αέρα

Το αλάτι είναι υγροσκοπικό, δηλαδή έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία του αέρα η οποία μεταφέρει ρύπους και άλλους βλαβερούς μικροοργανισμούς. Λιγότεροι μικροοργανισμοί, πιο υγιής επιδερμίδα. 

2.Βοηθά στα αναπνευστικά προβλήματα

Το αλάτι, έχει αποδείξει τις ευργετικές ιδιότητές του στον άνθρωπο με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι ότι βοηθά στη δύσπνοια. Μάλιστα ανοίγει τις διόδους εισπνοής βοηθώντας την αναπνοή μας.

3.Προκαλεί ηρεμία και ανεβάζει τα επίπεδα της ενέργειάς μας

Το ροζ ζεστό χρώμα που εκπέμπει δημιουργεί μια ηρεμία στον άνθρωπο σύμφωνα με τη χρωματοθεραπεία ενώ το αλάτι Ιμαλαϊων απελευθερώνει ιόντα που προκαλούν μια βιοχημική αντίδραση στον οργανισμό μας, όταν έρθουν σε επαφή με εμάς. Αυτή η αντίδραση ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης της χαράς. Ακόμη, βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και βοηθά σημαντικά για ημερότερο ύπνο.

Έγώ έχω τοποθετήσει εδώ και καιρό ένα φαναράκι από αλάτι Ιμαλαϊων στο γραφείο μου και αισθάνομαι τη διαφορά ὀποτε το ανάβω. Άσε που είναι πολύ instagramable!

Δες παρακάτω και πάρε ιδέες:

shares