Ένα τρικ για να δείχνουν πιο πράσινα τα καστανά μάτια σου

Ως παιδί αισθανόμουν πάντα πολύ αδικημένη από το DNA γιατί ο πατέρας μου έχει καταπράσινα μάτια, η μητέρα μου καφέ και εγώ έχω καστανοπράσινα με το δείκτη να γέρνει στο καστανό με την πρώτη ματιά. Καταλαβαίνεις νεύρα, φαντάζομαι έτσι; Μετά από συζήτηση με τον οφθαλμίατρό μου, ο οποίος μου εξήγησε ότι τα καστανά μάτια είναι πολλών ειδών και ότι στη δική μου περίπτωση το “πράσινο” χρώμα έχει δημιουργηθεί στην πίσω σοιβάδα και όχι στη μπροστά έμαθα τα εξής σημαντικά πράγματα, τα οποία έχουν αλλάξει τον τρόπο που μακιγιάρομαι: 

Στα μάτια μας δεν υπάρχει ατόφιο μπλε και πράσινο χρώμα, αλλά πρόκειται για ένα συνδυασμό της μελανίνης και του λιποχρώματος (το οποίο έχει κίτρινο χρώμα). Όλες οι αποχρώσεις των ματιών από τα μπλέ μέχρι τα μαύρα δημιουργούνται από τον εκάστοτε συνδυασμό αυτών των δύο, ο οποίος εξαρτάται από 15 διαφορετικούς γονιδιακούς παράγοντες. Τα καστανά μάτια, διακρίνονται σε 3 κατηγορίες: τα ατόφια καστανά, τα μελί που ελαφρώς κιτρινίζουν και τα φουντουκί όπως ονομάζονται τα οποία πρασινίζουν.

Τα καστανά μάτια δεν θέλουν ιδιαίτερες συστάσεις όμως μια σημαντική πληροφορία είναι ότι όσο υψηλότερη συγκέντρωση μελανίνης υπάρχει στο πίσω μέρος της ίριδας τόσο περισσότερο απορροφά το φως με αποτέλεσμα να φαίνονται σκουρότερα. Αν όμως ανήκεις στην κατηγορία των φουντουκί ματιών, τότε σου έχω καλά νέα καθώς μπορείς να αναδείξεις την πρασινωπή τους απόχρωση χρησιμοποιώντας το σωστό χρώμα σκιάς.

Αυτό δεν είναι άλλο από θερμές ροδακινί, ροζ και μοβ αποχρώσεις αφού βρίσκονται στην αντίθετη μεριά της χρωματικής παλέτας, με αποτέλεσμα να κάνουν απίθανο contrast με το-έστω λιγοστό-πράσινο που βρίσκεται στα μάτια σου. Εξίσου καλά με αυτές τις αποχρώσεις δουλεύουν και οι κοκκινωπές σκιές ή όσες καφέ έχουν έντονους κόκκινους υποτόνους, όσες πλησιάζουν το μοβ χρώμα δηλαδή.

Peachy Mattes, Too Faced, Sephora

Πρόσφατα δοκίμασα την Just Peachy Mattes παλέτα Too Faced και έχω πάθει σοβαρή εμμονή με τις αποχρώσεις. Εκτός του ότι “δουλεύονται” πανεύκολα κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είσαι makeup expert για να πειραματιστείς μαζί τους και να περάσεις καλά με το μακιγιάζ σου δημιουργώντας playfull looks γρήγορα και απλά, έχει όλες τις αποχρώσεις που χρειάζεσαι για να ακολουθήσεις τις τάσεις. Έντονοι συνδυασμοί του κοκκινοφούξια και του ροδακινί δημιούργησαν το απόλυτο eye color blocking στα catwalks για το καλοκαίρι 2019 και η συγκριμένη παλέτα είναι μια καλή επιλογή αφού εκτός από τα peachy peachy, περιέχει και πιo safe αποχρώσεις για εσένα που δεν είσαι σίγουρη για το πόσο edgy νιώθεις. 

Peachy Mattes, Too Faced, Sephora

Δεν σου κρύβω ότι την έχω αγαπήσει και για τη συσκευασία της η οποία είναι πραγματικό eye candy και κάθε φορά που τη βλέπω που φτιάχνει τη διάθεση βρε παιδί μου.

Μπορείς να τη βρεις εδώ

Αν χρειάζεσαι λίγη περισσότερη έμπνευση δες αυτό το makeup look, το οποίο κατατάσσεται στα νέα απείρως αγαπημένα μου. Eπίσης, οι ροδακινί αποχρώσεις δεν είναι αποκλειστικά καλοκαιρινό προνόμιο, αφού σκέψου την καταπληκτική αντίθεση που θα κάνουν τα κεραμιδί χρώματα του μακιγιάζ σου, με το λευκό fluffy πουλόβερ σου. 

 

shares