Ένα tip για να αποφύγεις το στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά

Έχει συμβεί σίγουρα σε όλες μας κάποια στιγμή, να φοράμε το αγαπημένο μας πλεκτό σκουφάκι, χριστουγεννιάτικο πουλόβερ ή να έχεις τρελή μάνα όπως εγώ που ντύνει το σπίτι με φλοκάτες παντού και μετά από λίγη ώρα τα μαλλιά σου έχουν γεμίσει με στατικό ηλεκτρισμό και εσύ δείχνεις σαν να έχεις τρομάξει. Ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να είναι κάτι ιδιαιτέρως εκνευριστικό, ειδικά αν βρίσκεσαι σε ραντεβού (ας πούμε) γιατί εκτός από το προφανές ότι δηλαδή δείχνεις λίγο παλαβούτσικη, σου χαλάει και το χτένισμα. 

Από τι προκαλείται όμως ο στατικός ηλεκτρισμός; 

Ο στατικός ηλεκτρισμός προκειται ουσιαστικά για άνιση κατανομή του ηλεκτρικού φορτίου ενός σώματος. Αυτό δημιουργείται συνήθως από την τριβή δύο επιφανειών σε περιβάλλον με πολύ ξηρό αέρα ή πλαστικές επιφάνειες.

Όμως αυτό θα πρέπει να σε βάλει και σε άλλες σκέψεις, γιατί ο στατικός ηλεκτρισμός δημιουργείται με την τριβή μη λείων επιφανειών κάτι που σημαίνει ότι τα μαλλιά σου ίσως δεν είναι τόσο ενυδατωμένα όσο θα έπρεπε. 

Υπάρχει ένα tip όμως που θα αποτρέψει τον στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά σου και αυτό δεν είναι άλλο από το να τους προσφέρεις άμεση ενυδάτωση και λείανση. 

Πριν φορέσεις το σκουφάκι ή το πουλόβερ σου, χρησιμοποίησε ξηρό λάδι μαλλιών. Εκτός από την άμεση ενυδάτωση και υγρασία που προσφέρει το λάδι στα μαλλιά σου (και την απίθανη λάμψη), οι πόροι της τρίχας λειαίνονται και έτσι η τριβή των δύο επιφανειών μειώνεται με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός. Τα μαλλιά σου, απαλά και λαμπερά, προστατεύονται από τη φθορά της τριβής, ενώ παράλληλα θρέφονται σε βάθος.

Από όταν ξεκίνησα να προσέχω και να ενυδατώνω σχολαστικά τα μαλλιά μου, έχει πάψει να εμφανίζεται ο στατικός ηλεκτρισμός, αφού ενυδατωμένα μαλλιά σημαίνει απαλά μαλλιά και άρα ελάχιστη τριβή. 

Repair & Protect Dry Oil, Pantene

Το Repair & Protect Dry Oil, Pantene, είναι από τα αγαπημένα μου καθώς είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε η οποία εκτός από τη θρέψη των μαλλιών, χαρίζει προστασία από τη φθορά της τρίχας από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Χαρίζει απίθανη λάμψη και ελαστικότητα στα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει και μάλιστα χωρίς να σου χαλάει το χτένισμα. Το χρησιμοποιώ όλο το χρόνο, μετά από κάθε λούσιμο και πριν από κάθε χτένισμα για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. 

shares