Αγόρασες λάθος απόχρωση foundation; Με αυτό το τρικ θα το διοθρώσεις πανεύκολα

Το να βρεις την κατάλληλη απόχρωση για το foundation σου είναι ένα πραγματικό challenge κάποιες φορές είδικά όταν βρίσκεσαι στο κατάστημα κάπου ανάμεσα από όμοιες αποχρώσεις και κυρίως, κάτω από τον έντονο λευκό ή κίτρινο φωτισμό του καταστήματος που αλλοιώνει το χρώμα. Το γνώριζες ότι η κίτρινη απόχρωση του φωτός, “απορροφά” τις καφέ αποχρώσεις κάνοντάς τις να δείχνουν λιγότερο έντονες;

Ακόμη και αν γνωρίζεις ακριβώς την απόχρωσή σου, μπορεί κάποια στιγμή να μπερδευτείς (άνθρωποι είμαστε βρε αδερφέ!) και να καταλάβεις λίγο αργότερα ότι έκανες λάθος επιλογή.

Ένας βασικός κανόνας για την επιλογή της σωστής απόχρωσης όταν δεν είσαι απολύτως σίγουρη είναι να επιλέξεις την πιο ανοιχτόχρωμη ανάμεσα σε αυτές που αμφιταλαντεύσαι καθώς η ανοιχτόχρωμη απόχρωση “διορθώνεται” πιο εύκολα από ότι η σκουρόχρωμη.

Και τί γίνεται τελικά με τη λάθος απόχρωση; Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία. Αρκεί να προμηθευτείς ένα πολύ οικονομικό concealer ίδιας υφής με το foundation σου και να τα αναμίξεις. Το μυστικό δεν είναι τόσο στην ποιότητα του concealer αφού δεν θα το χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους σου, αλλά στην υφή του αφού θέλεις να αναμιχθεί ομοιόμορφα με το foundation ώστε να ανοίξει ο τόνος του.