Αυτά τα προϊόντα ομορφιάς δεν πρέπει να τα μοιράζεσαι για κανένα λόγο

Μπορεί όταν η φίλη σου προθυμοποιείται να σου δανείσει το lip gloss της για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα στο μπάνιο του μπαρ που έχετε βγει να είναι σωτήριο για εσένα εκείνη τη στιγμή όμως ίσως τελικά να είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει ποτέ. Τα βακτήρια επιβιώνουν εύκολα σε συστατικά σε μορφή τζελ ή που βρίσκονται σε υδάτινες βάσεις και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πανεύκολη διάδοσή τους. Η μοναδική λύση στις περιπτώσεις που δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, είναι τα αντισηπτικά μαντηλάκια σε βάση το αλκοόλ με τα οποία μπορείς να σκουπίσεις το βουρτσάκι πριν το χρησιμοποιήσεις όμως και πάλι, υπάρχουν κάποια προϊόντα μακιγιάζ τα οποία δεν θα πρέπει να μοιράζεσαι ποτέ. 

1.Μάσκαρα

Το βουρτσάκι της μάσκαρα γεμίζει βακτήρια κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με τις βλεφαρίδες μας οι οποίες εκτίθενται στους ρύπους και οτιδήποτε άλλο έχει καθήσει πάνω τους με αποτέλεσμα αυτά τα βακτήρια να μεταφέρονται στο εσωτερικό της μάσκαρα. Και ενώ μπορεί αυτά τα βακτήρια να μη βλάπτουν τη φίλη σου αλλά αν έρθουν σε επαφή με εσένα μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και αλλεργίες στα μάτια.

3.Πινέλα μακιγιάζ

Το να χρησιμοποιείς τα πινέλα μακιγιάζ κάποιου άλλου είναι μια πάρα πολύ κακή ιδέα. Η επιδερμίδα σου κινδυνεύει να εμφανίσει ακμή από τα βακτήρια που βρίσκονται στην επιφανειά τους και αυτό είναι το λιγότερο κακό από όλα όσα μπορούν να συμβούν αν τα βακτήρια εισχωρήσουν στην επιδερμίδα σου. 

3.Επειδή καμία μας δεν θέλει να εμφανίσει έρπη, καλό θα είναι να μη δανείζουμε ποτέ μα ποτέ τα κραγιόν και τα lip glosses μας. Τα βακτήρια που δημιουργούνται και επιβιώνουν στις υγρές φόρμουλες είναι αδιανόητα πολλά και μπορούν ανα πάσα στιγμή να δημιουργήσουν από ακμή μέχρι ό,τι χειρότερο μπορείς να φανταστείς. SOOOO NO. 

 

shares