Οι επιλογές των προϊόντων ομορφιάς είναι αμέτρητες για κάθε τύπο και ανάγκη επιδερμίδας. Όλες οι ιδιαίτερες ανάγκες μας καλύπτονται από μια ευρεία επιλογή προϊόντων κάτι που πολλές φορές μας βάζει σε πειρασμό να αποκτούμε ακόμη περισσότερα. Ειδικά με την κορεάτικη περιποίηση και το beauty layering να βρίσκεται στα ύψη, πολλές φορές χρησιμοποιούμε αρκετά προϊόντα ταυτόχρονα τα οποία μοιραία αναμιγνύονται μεταξύ τους. Πολλές φορές αυτή η μίξη κάνει τα προϊόντα να αντιδρούν μεταξύ τους, κάνοντας την επιδερμίδα μας ένα πραγματικό “ναρκοπέδιο”.

Αυτά τα προϊόντα περιποίησης δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποείτε ποτέ ταυτόχρονα

Βιταμίνη C και Υπεροξείδιο του Βενζολίου

Το υπεροξείδιο του βενζολίου υπάρχει στα περισσότερα προϊόντα για την αντιμετώπιση της ακμής (μαζί με το σαλικυλικό οξύ) ενώ η βιταμίνη C είναι ένα από τα βασικά trends στο skincare σχετικά με την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Τα συστατικά τους αλληλοεξουδετερώνονται με αποτέλεσμα να προκαλούνται ερεθισμοί. 

Σαλικυλικο οξύ και Γλυκολικό οξύ

Ένας συνδυασμός ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει σοβαρή αφυδάτωση της επιδερμίδας είναι αυτός του σαλικυλικού οξέως και του γλυκολικού οξέως. Το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ακμής ενώ το γλυκολικό οξύ απολεπίζει την επιδερμίδα τόσο δραστικά χωρίς να χρειάζεται καν να την τρίψετε. Νομίζω είναι ολοφάνερος ο λόγος που αυτά τα δύο δεν θα πρέπει να αναμιχθούν. 

Retin-A και απολεπιστικά

Η Retin-A δημιουργείται από τη ρετινόλη όμως αντιθέτως με τα λοιπά προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη για την αντιγήρανση, η Retin-A είναι συνταγογραφούμενη για την καταπολέμηση της ακμής. Το συγκεκριμένο συστατικό έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει την επιδερμίδα κάνοντάς τη να ξεφλουδίζει. Ο συνδυασμός με απολεπιστικά προσώπου (ακόμη και αν πρόκειται για τα πιο ήπια), έχει τρομακτικά δυσάρεστες συνέπειες δημιουργώντας αίσθημα καύσου και έντονο ερεθισμό.