Αφιέρωμα στο κόκκινο. Plus ποια απόχρωση σε αντιπροσωπεύει;

Έντονο, θυελλώδες και ποτέ δεν περνά απαρατήρητο, το κόκκινο χρώμα είναι σίγουρα μια απόχρωση της χρωματικής παλέτας που έχει να μας προσφέρει τόσα πολλά! Το κόκκινο είναι ένα από τα τρία βασικά χρώματα του ορατού φωτός, είναι αμιγές δηλαδή και αντιστοιχεί σε μήκος κύματος 625-760 nm. 

Ένταση, τόλμη, δυναμικότητα και επιτυχία.

Το κόκκινο και η διέγερση που προκαλεί στον εγκέφαλό μας όταν το αντικρίζουμε, προκαλεί αναταραχή στο εσωτερικό ανθρώπινο σύστημα, απαιτώντας την προσοχή. Ακόμη, έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι κοιτάζοντας το κόκκινο χρώμα αυξάνεται η αρτηριακή πίεση και ότι στα καζίνο οι άνθρωποι τίνουν να ρισκάρουν μεγαλύτερα ποσά κάτω από κόκκινους φωτισμούς.

Το κόκκινο χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που είναι εσωστρεφείς και συνεσταλμένοι ώστε να τονώσουν τα επικοινωνιακά τους skills αφού είναι το χρώμα της ζωτικής ενέργειας.

Αντιφατικό, και δυνατό είναι το χρώμα που «ανοίγει πόρτες», που ελκύει (γι’ αυτό και πολλές πόρτες στην Κίνα βάφονται κόκκινες) κι απ’ την άλλη είναι το χρώμα που απαγορεύει και σταματά. Είναι το χρώμα που κάνει ό,τι θέλει.

Είναι το χρώμα της νίκης και όταν συνδεόμαστε με τη δύναμή του, αυτό ακριβώς αποπνέουμε.  Γιατί είναι όμως τόσο σημαντικά τα χρώματα για την επίδρασή τους στη ζωή μας; Το χρώμα ενός αντικειμένου εξαρτάται από τις συχνότητες του φωτός που απορροφά ή αντανακλά. Το χρώμα καταλαμβάνει ένα τρισδιάστατο χώρο καθώς ο αμφιβληστροειδής μας έχει τρεις τύπους φωτοευαίσθητων κωνίων που είναι συντονισμένοι σε διαφορετικά φάσματα συχνοτήτων. Διανοείσαι την καταπληκτική επίδραση που έχουν τα χρώματα στη ζωή μας και τις διεργασίες που βάζουν τον άνθρωπο ώστε να τα επεξεργαστεί ο εγκέφαλος σε δευτερόλεπτα;

Για αυτό και το κεντρικό θέμα του NYE PartyBox ήταν το κόκκινο. Ήθελα αγαπημένη μου αναγνώστρια να είσαι εφοδιασμένη με όλα τα καλά που σου φέρνει το κόκκινο στη ψυχολογία σου (και ας μη το καταλαβαίνουμε πάντα) ώστε να περάσεις τα πιο τέλεια, ξέφρενα πάρτι φέτος τις γιορτές και να ξεκινήσεις τη χρονιά σου γεμάτη ενέργεια, τόλμη, αποφασίστηκότητα και δυναμισμό! 

Αυτό δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη βοήθεια της αγαπημένης μου OPI! Ένα nail brand με τόσο βαθιά ενσυναίσθηση και φιλοσοφία που έχει μετατρέψει το μανικιούρ σε κάτι περισσότερο από απλά ένα #mani, κάνοντάς το προέκταση του στιλ και της προσωπικότητάς μας. 

Έξι εκπληκτικές αποχρώσεις στη γκάμα του κόκκινου με καθόλου τυχαία ονοματολογία, προσγειώθηκαν στο NYE PartyBox για να κάνουν τη ρουλέτα της τυχαίας επιλογής σε κάθε box απολύτως ενδιαφέρουσα! 

Candied Kingdom

Παιχνιδιάρικο και έντονο, αυτό το κόκκινο ανήκει στη σειρά της OPI, “The Nutcracker and the Four Realms” με 12 τέλειες αποχρώσεις για τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα looks! Πολύ δύσκολο να του αντισταθείς αφού αυτό το κόκκινο είναι “καθαρό” με ροζ υποτόνους, θα κάνει τα άκρα σου απολύτως προκλητικά. 

Gingers Revenge

Μια ακόμη απόχρωση που ανήκει στη σειρά της OPI “The Nutcracker and the Four Realms Collection” και είναι κατά τη γνώμη μου ένα από τα πιο απίθανα κόκκινα αφού είναι ελαφρώς ψυχρό και bold. Αυτή η απόχρωση θα κάνει όλα τα κεφάλια να γυρίσουν και ειδικότερα εκείνου που θέλεις οπωσδήποτε. 

Ι Love you just be Cusco

Ένα κόκκινο εμπνευσμένο από τη μυστηριακή σειρά OPI Peru. Ένα κλασικό κόκκινο, με όλο το δυναμισμό που περιέχει αυτή η απόχρωση να βρίσκεται μέσα στο βερνίκι σου, θα σου τονώσει τη διάθεση και θα σε βάλει σε vintage mood. 

Now Museum, Now you don’t

Μεταλλικό, πιπεράτο και άκρως ενδιαφέρον, αυτό το κόκκινο θα δώσει ένα περιπετειώδες twist στην εμφάνισή σου. Είναι η ιδανική απόχρωση για να κάνεις το fashion statement σου και να στρέψεις όλα τα βλέμματα στα χέρια σου και όσα τα στολίζουν.

My Solar clock is ticking

Ευγενές και ήπιο, αυτή η φυσική απόχρωση του κόκκινου με τη γλυκιά απόχρωσή της να ροζίζει, είναι το ιδανικό κόκκινο για όλη την ημέρα αφού ταιριάζει με τα πάντα και παντού. 

We seafood and eat it

Ένα παιχνιδιάρικο, έντονο κόκκινο στο χρώμα του αστακού, η απόχρωση We seafood and eat it, είναι σκέτο eye candie. Για εσένα που δεν θέλεις συμβιβασμούς με το πόσο έντονα θα εκφράζεις τον εαυτό σου, θα γελάς ή θα τραβάς την προσοχή, αυτό το κόκκινο είναι η απόλυτη απόχρωση που θα αποστομώσει. 

 

 

shares