Είναι τα φυτά το νέο beauty gadget;

Ξέχνα τον όρο “cat lady” ο οποίος έχει αρχίσει και παλιώνει και σιγά σιγά ξεκίνα να μαθαίνεις για το “plant lady”.  Ο όρος αυτός προέκυψε ειδικά για τις γυναίκες της γενιάς μας αφού εκτός από έλλειψη χρόνου για τη φροντίδα ενός κατοικιδίου έχουμε και την αντίστοιχη έλλειψη budget.

Όμως η δημιουργία ενός μίνι φυτωρίου στο σπίτι σου σύμφωνα με τους ειδικούς, εκτός από καλό στην ψυχική μας υγεία κάνουν καλό και στην επιδερμίδα μας (και δείχνουν και το σπίτι μας πιο #pinteresthome).

Σύμφωνα με μελέτες διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο μέσω της διαδικασίας της διαπνοής. Η διαπνοή είναι μια φυσιολογική διαδικασία των φυτών και αποτελεί την αποβολή νερού υπό τη μορφή υδρατμών από τμήματα της επιφάνειάς του. Αυτή η υγιεινή υγρασία που δημιουργείται στο χώρο, αποτρέπει την εμφάνιση ξηρότητας στην επιδερμίδα μας.

Τα φυτά διαχέουν αρκετές εκατοντάδες μιλιλίτρα νερού στην ατμόσφαιρα αναλόγως το είδος και το μέγεθος τους. Μάλιστα, το καταλληλότερο φυτό για αυτή τη δουλειά είναι οι κρίνοι. Ακόμη, τα φυτά παγιδεύουν τη σκόνη και τους μικροοργανισμούς που δημιουργούνται στο σπίτι μας καθώς και διάφορους ρύπους που δημιουργούμε οι ίδιοι μέσα στο χώρο. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι περνούσαν καθημερινά πολλές ώρες της ημέρας με φυτά, διαπίστωσαν ότι η επιδερμίδα τους εμφάνισε έντονα σημάδια βελτίωσης, καθώς έγινε πιο ενυδατωμένη, λεία και τονωμένη.

Από ότι φαίνεται τα φυτά είναι το νέο beauty gadget αφού ουσιαστικά μας παρέχουν πλουσια προϊόντα με αντιοξειδωτική δράση και προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την επιδερμίδα μας.