Ιρλανδία: Αφήστε με, μόνιμα, εκεί

Ιρλανδία: Αφήστε με, μόνιμα, εκεί

Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Η Ιρλανδία, είναι από τις πιο ωραίες χώρες που έχω πάει. Και είναι σίγουρα η αγαπημένη μου.

Γιατί η «αντικειμενική ομορφιά» μιας χώρας δεν αρκεί για να γίνει αγαπημένος προορισμός ενός ταξιδιώτη. Χρειάζεται να έχει το πακέτο- που λένε και στα μουσικά reality.

Χρειάζεται και καλό φαγητό, και χαμογελαστοί άνθρωποι, και προσιτές τιμές και η αίσθηση του «μου είναι οικείο, σαν το σπίτι μου» αλλά παράλληλα να θες να το ανακαλύψεις.

Όλα αυτά τα είχε η Ιρλανδία. Πέρα από τα αμέτρητα λιβάδια με τα άσπρα χοντρά πρόβατα που έχετε στο μυαλό σας, είναι και σαν δεύτερη πατρίδα μας. Λίγο η οικονομία τους που έμοιαζε με τη δικιά μας –τώρα είναι πολύ μπροστά αυτοί-, λίγο το τι έχουν περάσει κι αυτοί ιστορικά, λίγο το γεγονός ότι είναι πολύ φιλόξενοι και «ανοιχτοί» άνθρωποι, βγάζεις το συμπέρασμα πως «Οι Ιρλανδοί είναι αδέρφια μας», που λέει και μια φίλη.

Το Δουβλίνο, δε, είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις. Μικρό, περπατήσιμο –δεν έχει καν μετρό-, νεανικό, φθηνό, γραφικό. Ένα κουκλί!

Phoenix Park

Πώς να πας
Τα θετικά ξεκινούν πριν καν αρχίσει το ταξίδι – κι αυτό γιατί η Ryanair έκανε το ταξίδι προς την Ιρλανδία πιο οικονομικό (με εισιτήρια από 40€ περίπου) και πιο σύντομο (απευθείας πτήση).

Πότε να πας

Οι καλύτερες εποχές για να επισκεφτείτε το Δουβλίνο είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι, αφού ο καιρός είναι ήπιος και καλός – αν και τη βροχή λογικά δεν θα την αποφύγετε -, ενώ η διαμονή και γενικότερα η ζωή δεν είναι ακριβή. Να θυμάστε, επίσης, ότι στη νότια Ιρλανδία δέχονται ευρώ, ενώ στη Βόρεια δέχονται λίρες.

Δουβλίνο
Το Δουβλίνο, αν και μικρό – μπορείτε να το περπατήσετε όλο -, χρειάζεται τουλάχιστον τρεις μέρες για να το ανακαλύψετε, ενώ η επαρχία της Ιρλανδίας, που δεν πρέπει να χάσετε, θα σας πάρει κι αυτή γύρω στις τρεις μέρες.
Φτάνοντας λοιπόν στο Δουβλίνο, ξεκινήστε με μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με τις όμορφες γέφυρες, τον ποταμό Liffey, τα πολλά μαγαζιά για shopping, την περιοχή Trinity College, τα όμορφα πάρκα της (Phoenix Park, St Stephen’s Green) και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου – προστάτη της χώρας.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ