Κανένας Ιανουάριος. Αυτό το μήνα πρέπει να θέτεις νέους στόχους αν θες να τους πετύχεις

Κάθε Ιανουάριο δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας ότι από το νέο έτος θα τρώμε καλύτερα, θα κάνουμε περισσότερη γυμναστική, θα αποταμίευση και πολλά ακόμη τα οποία δεν ολοκληρώνουμε τον υπόλοιπο χρόνο καθώς η αναβλητικότητα μας χτυπά την πόρτα. Κάπου εκεί, λίγο μετά τις πρώτες ημέρες του νέου έτους αρχίζουμε να απογοητευόμαστε, γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στον εαυτό μας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορού,ε να βελτιώσουμε κατά πολύ την απόδοση για τους στόχους μας αν επιλέξουμε άλλη σεζόν για να ξεκινήσουμε να τους εφαρμόζουμε. Ο Ιανουάριος, είναι από τους πιο κρύους και καταθλιπτικούς μήνες του χρόνου, με τα επίπεδα της ενέργειάς μας να είναι πολύ χαμηλά. Η αλλαγή του τρόπου ζωής είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού έχουμε περισσότερο χρόνο και διάθεση να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας. Κανείς δεν θέλει να βγαίνει από το σπίτι του μέσα στο κρύο για να πάει στο γυμναστήριο. 
Βέβαια, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, εκτός από το σωστό timing χρειάζεόμαστε και τις σωστές τακτικές. 
Πριν ξεκινήσουμε τις διαδικασίες των αλλάγών πρέπει να ενισχύσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη και να ακούμε περισσότερο την εσωτερική μας φωνή σχετικά με τα όσα θέλουμε ή δεν θέλουμε πραγματικά. 
Κάτι που βοηθά πολύ για να μην απογοητεύεσαι είναι να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να αγκαλιάσεις την αλλαγή. Βάλε μικρούς στόχους και απολαύσε τη διαδικασία που διανύεις γιατί οι αλλαγές αν και δύσκολες είναι από τα πιο ουσιαστικά πράγματα για τα οποία θα μας ευγνωμονεί ο μελλοντικός μας εαυτός. 
Τι θα έλεγες φέτος να βάλεις τους στόχους σου για τη νέα χρονιά, το Σεπτέμβριο; 
shares