Λασίθι: Εδώ, τα πράγματα είναι ήρεμα (και πολύ όμορφα)

Λασίθι: Εδώ, τα πράγματα είναι ήρεμα (και πολύ όμορφα)

Η Κρήτη είναι η πατρίδα μου, οπότε δεν θα μπορούσα ποτέ να πω κάτι κακό για αυτήν. Σίγουρα όμως, σε μερικά σημεία της, είναι πολύ τουριστική – με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Και είναι κρίμα, γιατί ο τουρίστας συνήθως μένει εκεί και δεν πηγαίνει στα απίστευτα ορεινά χωριά της –από εκεί είμαι κι εγώ, από τον Μέρωνα Ρεθύμνου-, στις απόμερες παραλίες της, στην «καθαρή» ηρεμία της.

Από τους τέσσερις νομούς της Μεγαλονήσου, ο νομός Λασιθίου είναι σίγουρα ο πιο ήρεμος –και απίστευτα όμορφος. Τον επισκέφτηκα πρόσφατα πρώτη φορά- ντροπή- και πήγα στα εξής:

1. Παραλία Βούλισμα

Βούλισμα

Φοβερή παραλία, πολύ ωραία νερά –εκτός αν έχει πολύ αέρα, που οι ντόπιοι λένε ότι φέρνει σκουπίδια- και το πιο ωραίο όλων είναι η πιο μικρή παραλία δίπλα από την μεγάλη, με τους βράχους-στολίδια να στέκονται αγέρωχοι και με πιο πολλή ησυχία. Ξαπλώστρες 5€ οι δύο.

2. Σπιναλόγκα-Πλάκα-Ελούντα

Σπιναλόγκα

Τα βάζω μαζί γιατί συνήθως τα κάνεις και τα τρία την ίδια μέρα. Ξεκινάς με το όμορφο χωριό της Πλάκας, παίρνεις το καραβάκι, περνάς απέναντι στο νησί –φαινόμενο της Σπιναλόγκας –ό,τι έχεις ακούσει γι’αυτό ισχύει- και ανακαλύπτεις τον κόσμο των λεπρών. Εγώ είχα την εντύπωση ότι θα συναντούσα 4-5 σπιτάκια μισογκρεμισμένα, αλλά στην πραγματικότητα, είδαμε ένα ολόκληρο χωριό!

Θα αφιερώσεις μια-δυο ώρες στη Σπιναλόγκα και επιστρέφοντας θα πας στην όμορφη Ελούντα. Μπάνιο μπορείς να κάνεις και στην Πλάκα και στην Ελούντα.
Για φαγητό, εμείς επιλέξαμε το Κανάλι, ψαροταβέρνα που βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό σημείο, πάνω στη θάλασσα και το κυριότερο: με πολύ ωραίο φρέσκο ψάρι. Τσιμπημένες τιμές, αλλά, αν θέλετε να το ρίξετε έξω, αυτή είναι μια καλή επιλογή.

Διάβασε τη συνέχεια 

Μπορεί να σου αρέσουν επίσης και αυτά: