Απέκτησα τα μαλλιά των ονείρων μου με αυτό το μυστικό

Μα πως δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα αυτό για τα μαλλιά μου;

Οι περισσότερες γυναίκες, θέτουν καθημερινά τα μαλλιά τους σε κάθε είδους θυσίες για την επίτευξη του απόλυτου χτενίσματος. Στην κακομεταχείριση των μαλλιών μας έρχεται να προστεθεί η περιβαλλοντική μόλυνση η οποία δυστυχώς πέραν των άλλων πραγματων αφορά και τα μαλλιά μας.

Πέρυσι την άνοιξη, έπεσα τυχαία πάνω σε ένα άρθρο ενός ξένου site το οποίο υποστήριζε ότι η Kim Kardashian έχει αποκτήσει μια περίεργη συνήθεια περιποίησης των μαλλιών της. Το άρθρο έλεγε ότι η Kim, δεν χρησιμοποιεί το ίδιο προϊόν σε όλο το μήκος της τρίχας της αλλά διαφορετικά προϊόντα σε ρίζα, μέση και άκρες αφού τα μαλλιά της έχουν διαφορετικές ανάγκες σε κάθε σημείο.

Μα για κάτσε λίγο… ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΟ. 

Η τάση λέγεται hair multimasking και υπόσχεται θεαματική βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών μας. Το hair multimasking λειτουργεί με την ίδια λογική που υπάρχει το multimasking για το πρόσωπο, δηλαδή προσφέρετε στα μαλλιά σας μια στοχευμένη θεραπεία. Αυτό έχει απόλυτη λογική αφού σε όλο το μήκος της τρίχας, υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες. Οι άκρες εκτίθενται περισσότερο καιρό στο περιβάλλον / στα προϊόντα/ στις τεχνικές εργασίες και ως εκ τούτου έχουν ανάγκη από διαφορετική αντιμετώπιση από τη ρίζα για παράδειγμα που μπορεί να χρειάζεται τόνωση στο χρώμα.

Θέλετε να μακρύνουν γρηγορότερα; Δείτε εδώ πως

Το δοκίμασα και πέτυχε. Τα μαλλιά μου δεν ήταν ποτέ τόσο υγιή και λαμπερά. Αφού εξέτασα προσεκτικά την κατάσταση των μαλλιών μου και έκανα μια ανασκόπηση σχετικά με το τι τους κάνω καθημερινά, εφοδιάστηκα με τα κατάλληλα προϊόντα. Τα μαλλιά μου ήταν πραγματικά λες και είχαν αναζωογονηθεί. 

Πως θα εφαρμόσετε στα μαλλιά το hair multimasking 

Πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή της κάθε μάσκας, θα πρέπει να εντοπίσετε κάτι πολύ σημαντικό: αν τα μαλλιά σας είναι πορώδη. Όσο λιγότερο πορώδη είναι τα μαλλιά, τόσο πιο αδιάβροχα είναι ενώ αντιθέτως τα πιο πορώδη μαλλιά αντιδρούν διαφορετικά με την υγρασία. Τα λιγότερο πορώδη μαλλιά, είναι κατά κύριο λόγο λιγότερο κατεστραμμένα μαλλιά.

Αυτό το βήμα έχει σημασία για να προγραμματίσετε το σωστό χρόνο εφαρμογής του multimasking καθώς αν στα πορώδη μαλλιά οι μάσκες μείνουν παραπάνω ώρα από όσο θα έπρεπε, το αποτέλεσμα θα είναι να “βαρύνουν”.

Πως θα το διαπιστώσετε αυτό;

Πιάστε με τα δύο δάχτυλά σας μια μικρή τούφα μαλλιών και σύρετε τα σε όλο το μήκος της. Αν η αίσθηση των μαλλιών σας είναι λεία, τότε είναι λιγότερο απορροφητικά ενώ αντιθέτως, αν αισθανθείτε ότι σε κάποια σημεία η υφή τους αλλοιώνεται τότε τα μαλλιά σας είναι περισσότερο πορώδη.

1.Χωρίστε τα μαλλιά σας τμηματικά

Που εμφανίζεται περισσότερη ξηρότητα; Μήπως το τριχωτό της κεφαλής σας είναι λιπαρό; Οι περισσότερες γυναίκες, χρειάζονται συνήθως από 2 εως 4 διαφορετικές μάσκες για ένα πετυχημένο multimasking.

2.Εφαρμόστε σωστά τις μάσκες

Εφαρμόστε την κάθε μάσκα στο αντίστοιχο σημείο που τη χρειάζεται. Τα μαλλιά σας θα πρέπει να είναι νωπά αλλά όχι πολύ βρεγμένα. Κάντε μασάζ στο κάθε σημείο ώστε να απορροφηθεί το προϊόν καλύτερα και ξεπλύνετε τα χέρια σας πριν από κάθε διαφορετική μάσκα. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με διάφανη μεμβράνη ώστε να δημιουργηθεί θερμότητα και να ανοίξουν οι πόροι της τρίχας και αφήστε τη μάσκα από 10 εως 20 λεπτά.

Μπορείτε να το επαναλαμβάνετε κάθε 10 ημέρες περίπου.

Μόλις αρχίσετε να συμπεριφέρεστε στα μαλλιά σας όπως συμπεριφέρεστε στην επιδερμίδα σας, θα διαπιστώσετε ότι θα σας ανταμείψουν και θα είναι εμφανώς πιο λαμπερά, υγιή και δυνατά.

Μάσκα ενταντικής αναδόμησης, Fusion Intense Repair, Wella

Luminus Reboost Mask, Wella

Deep Nourishing mask, Wella

Cool Blonde Color Refreshing Conditioner, Wella 

 

shares