Μα επιτέλους τι είναι τα αντιοξειδωτικά;

λέξη “αντιοξειδωτικά” είναι από τις πιο δημοφιλείς το τελευταίο διάστημα. Ακούμε συνέχεια για νέες εμπλουτισμένες φόρμουλες με αντιοξειδωτική δράση και ένα σωρό ακόμη, όμως γνωρίζουμε πραγματικά τι είναι τα αντιοξειδωτικά; 

Ο πιο απλός και κατανοητός οδηγός για τα αντιοξειδωτικά ώστε να καταλαβαίνεις απόλυτα τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. 

Τα αντιοξειδωτικά πρόκειται ουσιαστικά για βιταμίνες οι οποίες προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια του αέρα τα οποία περιέχουν ρύπους και απορροφώνται από την επιδερμίδα μας βλάπτοντάς τη και εξασθενώντας την παραγωγή του κολλαγόνου της. Αντιοξειδωτικά θεωρούνται οι βιταμίνες A, C, E και το πράσινο τσάι και εξουδετερώνουν τη δράση των ελεύθερων ριζών πριν καταπονήσουν την επιδερμίδα μας.

Πολλά από αυτά έχουν πολλαπλές ιδιότητες όπως για παράδειγμα να χαρίζουν λάμψη, να καταπολεμούν τον ερεθισμό ή ακόμη και να μειώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων.

Τα βασικότερα αντιοξειδωτικά που θα συναντήσετε στα προϊόντα ομορφιάς και οι δράσεις τους:

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C. Τι κάνει: Χαρίζει λάμψη
Eξαφανίζει τη θαμπή επιδερμίδα και καταπολεμά αποτελεσματικά την κουρασμένη όψη. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και λειαίνει τις λεπτές γραμμές. Πολλές φορές χρησιμοποιώ αντιοξειδωτικά έλαια το βράδυ ώστε να έχει θωρακιστεί η επιδερμίδα μου όλη την ημέρα. 

Λάδι προσώπου με βιταμίνη C, Korres

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ: Τι κάνει; Καταπραϋνει
Το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες αλλά επίσης βοηθούν στη γρήγορη επούλωση των πληγών και καταπραϋνουν τα σημάδια της ακμής. Είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό αν χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα μορφής ορού. 

Ορός προσώπου με πεπτίδια και πράσινο τσάι, Mario Badescu

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε: Καλησπέρα ενυδάτωση
Η βιταμίνη Ε είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες, μια ισχυρή ασπίδα κατά των ελεύθερων ριζών και την πρόωρη γήρανση ενώ χαρίζει βαθιά ενυδάτωση. Δεν υπάρχει προϊόν που να την περιέχει και να μην είναι αποτελεσματικό σχετικά με την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. 

Oρός προσώπου με βιταμίνη Ε, Apivita

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α (ή ρετινόλη): Τι κάνει: Αντιγήρανση
Η βιταμίνη Α γεμίζει τις ρυτίδες, χαρίζει λάμψη και καταπολεμά την ακμή. Η επίμονη χρήση της θα σε ανταμείψει με θεαματικά αποτελέσματα και αυτό είναι κάτι το οποίο έχω διαπιστώσει η ίδια αφού με περίπου 2 μήνες χρήσης κρέμας ματιών με ρετινόλη, το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό. 

La Roche Posay Redermic R, κρέμα ματιών με ρετινόλη