Ξύπνησα τον μεταβολισμό μου με αυτό τον πανεύκολο τρόπο

Φαντάζομαι ότι δε μοχθώ μόνο εγώ για να ξεφορτωθώ τα περιττά κιλά. Δυστυχώς το άγχος, η κακή διατροφή στο παρελθόν αλλά και οι άστατες ώρες του φαγητού, συνέβαλλαν στο να πάρω περισσότερα από 10 κιλά. Ενώ στην αρχή δεν είχα αγχωθεί ιδιαίτερα μιας και στο παρελθόν είχα ξαναπάρει αρκετά κιλά και τα είχα χάσει πανεύκολα, δυστυχώς δεν υπολόγιζα τον παράγοντα “ηλικία” και τον τρόπο που επιβραδύνει το μεταβολισμό μας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μεγαλώνοντας, δεν παίρνουμε τα κιλά το ίδιο ομοιόμορφα όπως όταν ήμαστε μικρότερες και επίσης η κατακράτηση υγρών δυσκολεύει την κατάσταση. 

Για καιρό προσπαθούσα με αρκετές διατροφές να απομακρύνω τα περιττά κιλά και να ξυπνήσω το μεταβολισμό μου. Όμως το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά απογοητευτικό γιατί όσοι κάνουν διατροφή για απώλεια κιλών γνωρίζουν πολύ καλά ότι τις περισσότερες φορές το αίσθημα της πείνας είναι τόσο έντονο και η πρόοδος τόσο αργή που αισθάνεσαι ότι δεν αξίζει τον κόπο. Βέβαια εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το κίνητρο για τη διατροφή πρέπει να είναι η υγεία μας πρωτίστως και έπειτα η απώλεια κιλών, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι μάλλον συμβαίνει το αντίστροφο τις περισσότερες φορές.

Τελικά ανακάλυψα το μυστικό για να ξυπνήσει ο μεταβολισμός μου και ακούει στο όνομα “διαλειμματική δίαιτα”. Αυτό δεν είναι άλλο από το να περνάνε περίπου 12 με 16 ώρες από το τελευταίο γεύμα της ημέρας μέχρι το πρωινό. Με απλά λόγια να μη τρως το βράδυ μετά τις 7! Ξεκίνησα να τρώω αργά το μεσημεριανό μου κατά τις 5.30-6.00 το απόγευμα (γιατί το ωράριό μου έτσι εξυπηρετεί καλύτερα) και μετά τις 7 το βράδυ σταμάτησα να τρώω, ενώ το πρωινό μου το έπαιρνα περίπου στις 9 το πρωί.

Σχεδόν αμέσως είδα τα πρώτα αποτελέσματα: η κατακράτηση υγρών άρχισε να υποχωρεί θεαματικά ήδη από τη 2η μέρα, ενώ στο τέλος της 5ης ημέρας έβλεπα αισθητή διαφορά εως και 1 κιλό κάτω. Επιτέλους… ο είχα ξυπνήσει το μεταβολισμό μου. 

Το πρωί, τρώω ένα κανονικό πρωινό (όχι όμως σφολιάτες) και έχω διαπιστώσει ότι το γιαούρτι με φρέσκα φρούτα εποχής και μέλι μου δίνει πολύ ενέργεια και με κρατάει χορτάτη μέχρι το επόμενο σνακ κατά τις 2 το μεσημέρι περίπου που θα μου δώσει ενέργεια.

Το μεσημεριανό μου, το οποίο το τρώω αργά τις περισσότερες φορές δεν μου στερεί τίποτα, μπορεί να περιλαμβάνει οποιοδήποτε φαγητό χωρίς στερήσεις. Το εφαρμόζω περίπου 1.5 μήνα (μαζί με κάποιες μικρές ατασθαλίες, κάποιο ποτό αν βγω μια βόλτα κυρίως ή ένα τοστ τις ημέρες του κύκλου μου που χρειάζομαι πραγματικά να φάω κάτι) και έχω χάσει περίπου 6 κιλά.

Κι όμως, η αποφυγή του γεύματος μετά τις 7 το βράδυ μπορεί να κάνει τη διαφορά και σου το συνιστώ! 

shares