Ποιές αποχρώσεις κραγιόν σου ταιριάζουν με βάση την επιδερμίδα σου

Δεν ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις κραγιόν σε όλες τις επιδερμίδες. Ίσως σου συμβεί να βλέπεις τις αποχρώσεις κραγιόν στα καταστήματα και να θεωρείς ότι είναι οι τέλειες και στο τέλος απογοητεύεσαι όταν φτάνεις στο σπίτι γιατί ανακαλύπτεις ότι δεν σου ταιριάζει.

Ο τόνος της επιδερμίδας μας, καθορίζει τις αποχρώσεις που μας ταιριάζουν και αναδεικνύουν τα χείλη μας. Δεν μας ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις σκιάς, γιατί να μας ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις κραγιόν; 

Ο βασικός κανόνας είναι ο εξής: Στις ψυχρές αποχρώσεις επιδερμίδας ταιριάζουν τα ψυχρά χρώματα ή όσα περιέχουν ψυχρούς υποτόνους ενώ στις θερμές αποχρώσεις αντίστοιχα, ταιριάζουν τα ζεστά χρώματα.

Υπάρχουν 2 διαφορετικοί τόνοι επιδερμίδας, ψυχρός- θερμός και 3 διαφορετικές αποχρώσεις: ανοιχτόχρωμη, μεσαία, σκουρόχρωμη.  Ο συνδυασμός αυτών των δύο καθορίζει τη χρωματική παλέτα που θα πρέπει να κινηθείς. Για να βρείς τον τόνο της επιδερμίδας σου αρκεί να κοιτάξεις στο φυσικό φως τις φλέβες στην εσωτερική πλευρά του καρπού. Αν έχουν μπλε απόχρωση, τότε  ο τόνος σου είναι ψυχρός ενώ αν η απόχρωσή τους είναι πρασινωπή τότε ο τόνος σου είναι θερμός.

Το κόκκινο του κρασιού και του βατόμουρου είναι ό,τι πρέπει για την λευκή επιδερμίδα καθώς αναδεικνύουν την πορσελάνινη απόχρωσή της. Απόφυγε τις ανοιχτές ροζ αποχρώσεις καθώς και όσα προϊόντα περιέχουν πορτοκαλί βάση. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο σκουρότερο, τόσο το καλύτερο.

Voluminous Lipgloss 58 Bloody Cherry, Κορρές

Για όσες έχουν σταρένια επιδερμίδα, είναι από τις πιο τυχερές καθώς τους ταιριάζουν σχεδόν όλες οι αποχρώσεις. Οι κοραλί αποχρώσεις, τα nudes και τα ροζ, αναδεικνύουν υπέροχα τη γήινη επιδερμίδα χωρίς αυτό να αποκλείει τα πιο σκούρα χρώματα.

Kiss of fire matte lipstick, BeautyLoop

Στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες αγαπούν τις σκούρες αποχρώσεις και υποστηρίζουν άριστα τα “δύσκολα” χρώματα, όπως το καφέ. Ακόμη, τα σκούρα μοβ και κόκκινα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για αυτό τον τόνο της επιδερμίδας.

Paranoid velvet metallic lipstick, BeautyLoop