Πού θα πας διακοπές; Στην Ταιβάν; Φυσικά ναι.

Πού θα πας διακοπές; Στην Ταιβάν; Φυσικά ναι.

Ανακάλυψε την εξωτική Ταϊβάν, με τους επιβλητικούς ουρανοξύστες, τους παραδοσιακούς ναούς, την καταπράσινη επαρχία, τις όμορφες λίμνες, τις προσιτές τιμές και τους ευγενικούς ανθρώπους.

Στο πρώτο άκουσμα, η Ταϊβάν είναι μια χώρα που δεν θα επέλεγε ένας τουρίστας ως πρώτη επιλογή διακοπών. Κι όμως! Η Turkish Airlines την φέρνει πιο κοντά, μέσω απευθείας πτήσεων από την Κωνσταντινούπολη, και μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την άκρως ενδιαφέρουσα Ταϊβάν.
Τι να προσέξεις
-Οι Ταϊβανέζοι δεν μιλούν καλά αγγλικά. Για την ακρίβεια, δεν μιλούν σχεδόν καθόλου. Να είστε προετοιμασμένοι για… τη γλώσσα του σώματος και να εφοδιαστείτε με υπομονή!
-Εχει αρκετή υγρασία, που κάνει την ατμόσφαιρα κάπως αποπνικτική, οπότε πάρτε στη βαλίτσα σας άνετα και ελαφριά ρούχα.
-Αγοράστε καλύτερα μια κάρτα ταϊβανέζικου τηλεφώνου από το αεροδρόμιο της Ταϊπέι, που σας εξασφαλίζει με περίπου 10€ ατελείωτο internet για 5 μέρες. Θα σας χρειαστεί στις εκδρομές και στην πλοήγησή σας στην πόλη. Προτιμήστε την σίγουρα από το να σερφάρετε με το δικό σας αριθμό, γιατί ο λογαριασμός θα έρθει… τσουχτερός!

Από παράσταση στην Ταιπέι

Πού να πας
-Στην πρωτεύουσα της, την Ταϊπέι. Περιπλανηθείτε άφοβα στους δρόμους της για shopping, απολαύστε στα εστιατόρια την ταϊβανέζικη κουζίνα – οι γεύσεις της μας φάνηκαν λίγο… άγνωστες για τον ουρανίσκο μας και προσωπικά δεν μου άρεσαν καθόλου-, επισκεφτείτε τον επιβλητικό ουρανοξύστη Taipei 101, με την εκπληκτική θέα και μην ξεχάσετε μια ημέρα να αφιερώσετε στην Freedom Square, με τα κτήρια των National Opera House, National Musical House και Memorial Hall, και -φυσικά- στο Εθνικό τους Μουσείο (National Palace Museum).

Taipei 101

Η θέα από τον Taipei 101

Διάβασε τη συνέχεια εδώ