Πράγα: Βγαλμένη από παραμύθι

Πράγα: Βγαλμένη από παραμύθι

Σαν από παλιά εποχή ή βγαλμένη από παραμύθι; Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι όλο τον χρόνο μαγευτική, αλλά την άνοιξη είναι σαν παλέτα ζωγραφικής.

Το ταξίδι μου στην Πράγα έγινε πριν μερικά χρόνια και ευτυχώς που το γράφω τώρα -γιατί όταν κάτι το βλέπεις με μια χρονική «ανάσα» κάποιων χρόνων, τότε το βλέπεις πιο ξεκάθαρα και ίσως πιο αντικειμενικά. Αντικειμενικά, λοιπόν, η Πράγα είναι μια πανέμορφη πόλη που για πολλούς είναι η αγαπημένη τους ευρωπαϊκή. Για εμένα όχι -νομίζω πως ο καιρός τον χειμώνα όπως και οι αγενείς -όχι όλοι- ντόπιοι «κόβουν» βαθμούς. Όπως και να έχει, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα -γιατί είναι μια κούκλα.

Ξεκινάτε την περιήγησή σας από την περίφημη Γέφυρα του Καρόλου. Πρόκειται για την παλαιότερη γέφυρα της Πράγας, με μήκος τα 515 μέτρα και τριάντα αγάλματα να τη διακοσμούν. Είναι χωρίς υπερβολή μια υπαίθρια γλυπτοθήκη! Και φυσικά, όπου όμορφο και τουριστικό σημείο της πόλης, σημειώσατε και πολλούς μουσικούς, διασκεδαστές, πωλητές. Για του λόγου το αληθές:

Επειτα, κατευθυνθείτε στο δεύτερο και εξίσου εντυπωσιακό αξιοθέατο της πόλης, που δεν είναι άλλο από το Κάστρο. Το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κάστρο της Ευρώπης, αποτελούσε κύρια κατοικία των Τσέχων βασιλιάδων για αρκετούς αιώνες και περιλαμβάνει τον καθεδρικό του Saint Vitus, πύργους, μουσεία, γκαλερί τέχνης, ένα μοναστήρι, αρκετά παλάτια συμπεριλαμβανομένου του Lobkowicz Palace καθώς και του διάσημου συναυλιακού χώρου κλασικής μουσικής της Βασιλικής του Αγίου Γεωργίου. Κάθε ώρα γίνεται αλλαγή φρουράς, ενώ ειδικά το μεσημέρι η τελετή λαμβάνει χώρα με τη συμμετοχή μουσικής μπάντας.
Στη συνέχεια, είναι αδύνατο να μην δείτε το Αστρονομικό Ρολόι, όπου εκεί γίνεται και η λεγόμενη «παρέλαση των Αποστόλων», την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Η Πλατεία της Παλιάς Πόλης είναι ο πυρήνας του ιστορικού κέντρου, η καρδιά και ψυχή της πόλης, οπότε μην παραλείψετε να την περπατήσετε και να «χαθείτε» στα γύρω σοκάκια της.

Ακόμα ένα τουριστικό θέαμα είναι και η εβραϊκή συνοικία Γιόζεφοβ, ένα σύμπλεγμα όμορφων επιβλητικών κτιρίων θα σας εντυπωσιάσει. Ευκαιρία να επισκεφτείτε και το Εβραϊκό Μουσείο!

Διάβασε περισσότερα εδώ