Πως το κινητό βλάπτει το δέρμα σου και πως να το προστατέψεις

Δεν είναι μυστικό ότι η ηλεκτρομαγνητική ρύπανση, δεν σου χτυπά απλώς την πόρτα, αλλά έχει μπει για τα καλά στη ζωή σου. Εννοείται ότι η τεχνολογική εξέλιξη έχει επιφέρει άπειρα καλά στην καθημερινότητα του ανθρώπου (όταν χρησιμοποείται σωστά βέβαια), έχει κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, μας κάνει πιο έξυπνους μας δίνει άμεσα πληροφορία και εννοείται έχει συμβάλλει στην ιατρική εξέλιξη.

Ωστόσο, αναμφισβήτητα ρυπαίνει όχι μόνο το περιβάλλον γύρω μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Και δεν θα στο πάω πολύ μακριά, όπως ας πούμε στη ακτινοβολία που όλοι λαμβάνουμε πια σχεδόν από τα πάντα στη ζωή μας, από το σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι, το ρούτερ, τις συσκευές μαγειρικής.

Θα μιλήσουμε για κάτι ακόμη πιο “απλό”. Την οθόνη του κινητού σου. Το φως των οθονών των smartphones και του υπολογιστή, καθώς και η θερμότητα που παράγουν, μπορούν να δημιουργήσουν μια σειρά από προβλήματα στην επιδερμίδα σου. Αυτού του είδους η ακτινοβολία, επηρεάζει τα κύτταρα του οργανισμού σου και καταστρέφει τις πρωτεϊνες σου, μειώνοντας και την αντιοξειδωτική διαδικασία του οργανισμού σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αφυδάτωση, λιπαρότητα, ρυτίδες και μαύρους κύκλους!

Πως μπορείς να προστατευτείς επιπλέον εκτός από τις φυσιολογικές ώρες χρήσης; 

Μπορείς να θωρακίσεις την επιδερμίδα σου με όσους περισσότερους τρόπους μπορείς. 

Αρχικά να σε ενημερώσω ότι ο βαθύς καθαρισμός γίνεται πλέον απαραίτητος σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, δεν φαντάζεσαι τι μπορεί να αφαιρέσει από το πρόσωπό σου μια μάσκα βαθύ καθαρισμού με άργιλο. 

Μη ξεχνάς το ιαματικό νερό σε spray που θα σε συμβουλεύαμε να έχεις μαζί σου και τώρα το χειμώνα ώστε να ψεκάζεις το πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας για να ανανεώνεσαι. Δοκίμασε τις μάσκες αργίλου της Dalon Cosmetics. 

SOS προϊόν ΟΛΗ την ημέρα για τα μάτια; Ναι, έχουμε. Το Tony Molly Panda’s Dream, δροσιστικό στικ  για κάτω από τα μάτια. Το έχω λατρέψει, θα το βρεις στα Sephora. 

Αντιοξειδωτικά σερουμς για το πρόσωπο, εξαιρετικά είναι τα Tea Tree της The Bodyshop. 

Βρες μια κρέμα για βαθιά ενυδάτωση και προστασία. Αυτή που δεν αλλάξω το τελευταίο εξάμηνο είναι της NUXE η Nuxellence Anti-Ageing night cream. Την αγοράζω και την αγοράζω συνέχεια, την αγαπώ. 

Το ξέρω ότι είναι παράδοξο να νιώθεις ότι χρειάζεσαι προστασία από το κινητό σου, που σου προσφέρει τόση χαρά μέσα στην ημέρα ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ; 

shares