5 γλυκόλογα που αξίζει το σώμα σου να του πεις

5 γλυκόλογα που αξίζει το σώμα σου να του πεις

Η σχέση μας με το σώμα μας περνά συχνά σκαμπανευάσματα. Πόσες φορές δεν θυμώσατε με τον εαυτό σας που τελικά ενδώσατε σε εκείνο το γεμάτο θερμίδες γεύμα, κάθε φορά που βλέπετε να μη στρώνει σωστά η αγαπημένη σας φούστα; Πόσες φορές δεν σταθήκατε με εντελώς κριτική διάθεση μπροστά από τον καθρέφτη σας και μελετήσατε εκατοστό το εκατοστό όλα εκείνα στα σημεία πάνω σας που δεν σας αρέσουν; Πόσο συχνά, σας έχει χαλάσει η διάθεση σε μια κοινωνική συνάθροιση, επειδή είδατε μια κοπέλα με κομψή σιλουέτα και σκεφτήκατε αμέσως πως εσείς δεν είστε τόσο γοητευτική όσο εκείνη;

Λίγο πριν τη νέα χρονιά, ήρθε η ώρα για να αλλάξετε οπτική για τον εαυτό σας και αντί να τον κακομεταχειρίζεστε συναισθηματικά, δοκιμάστε να σας τονώνετε την αυτοπεποίθηση. Αν βρισκόταν ένας άγνωστος και έλεγε σε κάποιον που αγαπάτε, τα σκληρά λόγια που λέτε εσείς στον εαυτό σας κάθε μέρα συνειδητά ή ασυνείδητα, τι θα κάνατε; Θα του το επιτρέπατε; Τότε λοιπόν γιατί να το κάνετε στον εαυτό σας;

Δείτε παρακάτω μερικά γλυκόλογα, ναι γλυκόλογα δεν ντρέπομαι να πω τη λέξη, που μπορείτε να λέτε στον εαυτό σας καθημερινά αντί για το συναισθηματικό bullying που σας κάνετε.

1.Συγκεντρωθείτε σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε

Σίγουρα δεν μπορείτε να αλλάξετε το ύψος σας, όμως μπορείτε να ελέγξετε σταδιακά τη διατροφή σας και κατ᾽επέκταση το βάρος σας. Αντί για να πείτε στον εαυτό σας “Πρέπει να κάνω δίαιτα” πείτε του “Πρέπει να προσέχω την ποιότητα των προϊόντων που θρέφουν τον οργανισμό μου είτε πρόκειται σε σωματικό επίπεδο είτε σε ψυχικό”. 

2.Μη κάνετε καν τον κόπο να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

Δεν έχει να σας προσφέρει απολύτως τίποτα. Απολύτως όμως. Αλήθεια, έχετε βγάλει κάτι κάθε φορά που συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες γυναίκες; Δεν άκουσα! Aντί να πείτε στον εαυτό σας “Τα ρούχα μου δεν δείχνουν πάνω μου τόσο ωραία όσο θα έδειχναν αν ήμουν ψηλότερη” πείτε “Είναι η τέλεια ευκαιρία να αποκτήσω εκείνο το ζευγάρι ψηλά πέδιλα που τόσο ήθελα”. 

3. Mιλήστε στο σώμα σας όπως θα κάνατε για κάποιον άνθρωπο που αγαπάτε πολύ και ζήτησε τη γνώμη σας. Θα λέγατε ποτέ στην κολλητή σας ότι είναι κοντή, χοντρή ή άκομψη; Θα της μιλούσατε ποτέ έτσι; Αντιθέτως, πιο πιθανό είναι να κάνατε focus στα θετικά στοιχεία της, όπως για παράδειγμα τα μαλλιά της, το λαμπερό χαμόγελό της και το πόσο σέξι δείχνει η σιλουέτα της που έχει καμπύλες. Αυτό ακριβώς κάντε και με τον εαυτό σας και θα δείτε ότι εν καιρώ θα σας ανταμείψει. 

4. Αν δεχτούμε ότι δεν είμαστε μόνο ένα σώμα αλλά και πνεύμα, δοκιμάστε να το δείτε ως εξής: το σώμα μας είναι το “avatar” της ψυχής μας. Χρησιμοποιήστε το σώμα σας για να διασκεδάσετε, να χορέψετε και “ακούστε” τι έχει να σας πει. Αν το μυαλό σας, σας σταματά από το να διασκεδάσετε σε αυτό το πάρτι που είστε καλεσμένη γιατί θέλετε να χορέψετε αλλά δεν αισθάνεστε άνετα με το σώμα σας, τότε πείτε του: “Αγαπημένο μου σώμα, δυστυχώς δεν προλαβαίνεις μέσα στα επόμενα 5 λεπτά να χάσεις 5 ολόκληρα περιττά κιλά που με εκνευρίζουν και που με ανάγκασαν να μη βάλω το φόρεμα που τόσο ήθελα για απόψε γιατί ένιωθα σαν γιουβαρλάκι. Έχεις δύο επιλογές: ή κάθεσαι στη γωνίτσα σου ή παίρνεις τον κ*λο σου και χορεύεις να το χαρεί η ψυχή μου”. ΚΑΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕΙΣ.

Έτσι ακριβώς φίλη μου.

5.Μη σου κάνεις ερωτήσεις που είναι πάντα παγίδα. Αντί για “έχω παχύνει” ρώτησε τον εαυτό σου “μου αρέσω”; ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ. Ακόμη και αν έχεις παχύνει μανδάμ, τι σχέσει έχει το ένα με το άλλο; 

Θεωρώ ότι είναι προφανέστατο πως το άρθρο είναι χιουμοριστικό με μια δόση αλήθειας φυσικά, γιατί όλα τα παραπάνω είναι δικές μου σκέψεις και καλές και κακές που κάνω η ίδια για τον εαυτό μου κατά καιρούς. Δεν έχει σκοπό να σε προσβάλλει (όχι ότι υπάρχει κάτι προσβλητικό εδώ μέσα, αλλά άνθρωποι είμαστε μπορεί να έχεις τα νεύρα σου) αλλά να σε κάνει να αισθάνεσαι λιγότερο μόνη, αν τυχόν η σχέση σου με τον εαυτό σου περνάει κρίση.

Είμαι εδώ.