Τα προϊόντα που θα λατρέψει η επιδερμίδα σου το χειμώνα

Ο χειμώνας είναι μια σκληρή εποχή για την επιδερμίδα σου αλλά όχι μόνο λόγω θερμοκρασίας αλλά και λόγω καθημερινών υποχρεώσεων οι οποίες μαζεύονται πάντα η μία πάνω στην άλλη. Το άγχος που μας προκαλείται σε συνδυασμό με το κρύο είναι ένας καταστροφικός συνδυασμός για την επιδερμίδα. Αν σιχαίνομαι κάτι αυτό είναι η θαμπότητα της επιδερμίδας από το κρύο και την ξηρασία. Για αυτό το χειμώνα αναζητώ προϊόντα περιποίησης τα οποία περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά που ενυδατώνουν, τονώνουν και θωρακίζουν την επιδερμίδα από το κρύο. 

Ρετινόλη

Το χειμώνα ο ήλιος δεν είναι τόσο συχνός όσο το καλοκαίρι, επομένως είναι η σωστή περίοδος για να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς ρετινόλη μιας και ο κίνδυνος να εμφανιστεί ερεθισμός από τη ρετινόλη και τον ήλιο είναι ελάχιστος. Η ρετινόλη φτάνει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας μας προκαλώντας την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης τα οποία κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται πιο νεανικό και φρέσκο. Tip: πάντα μα πάντα να φοράς αντηλιακό όταν χρησιμοποιείς τη ρετινόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Βιταμίνη C

Λατρεύω τη βιταμίνη C ολο το χρόνο αλλά οι λευκαντικές της ιδιότητες την καθιστούν ιδανική για χρήση το χειμώνα. Η βιταμίνη C χαρίζει λαμψη στην επιδερμίδα μας μετά από λίγες μόλις εβδομάδες χρήσης και επίσης τη θωρακίζει από τις ελεύθερες ρίζες. 

AHA/ BHA

Δεν πρόκειται για κάτι άλλο από τα σπιτικά χημικά πήλινγκ. Αν το κρύο ξηραίνει την επιδερμίδα σου, ένα χημικό πήλινγκ μια στο τόσο θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά της με αποτέλεσμα, οι ενυδατικοί παράγοντες που χρησιμοποιείς να καταφέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Μη χρησιμοποιείς χημικά πηλινγκς την ίδια ημέρα με τη ρετινόλη γιατί δημιουργούν ερεθισμούς στην επιδερμίδα αν συνδυαστούν. 

Λάδια προσώπου 

Τα λάδια προσώπου μπορεί να μην προσφέρουν την τέλεια ενυδατική δράση αλλά βοηθούν την επιδερμίδα να σφραγίζει τα ενυδατικά συστατικά του ορού προσώπου που έχεις εφαρμόσει ακριβώς πριν από αυτά. Επίσης είναι τέλεια αν τα χρησιμοποιήσες πριν κοιμηθείς ώστε να προκαλέσουν θρἐψη της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του ύπνου.