Το μυστικό μου για απαλά μαλλιά

Το να έχεις απαλά μαλλιά τη σήμερον ημέρα με τόσους “πειρασμούς” εκεί έξω δεν είναι και το πι εύκολο πράγμα. Με τις τάσεις στο χρώμα και το styling να αλλάζουν πιο γρήγορα από ποτέ είναι λογικό να μπαίνουμε συχνά στη διαδικασία του hairstyling, χρησιμοποιώντας προϊόντα που έπειτα από συνεχόμενη χρήση επιβαρύνουν τα μαλλιά μας προκαλώντας φθορά και αφυδάτωση.

Όχι μόνο αυτό, αλλά και η χρήση εργαλείων στεγνώματος ή για μπούκλες επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας λίγες μόλις ημέρες μετά το κομμωτήριο να δείχνουν θαμπά και ξηρά.

Κάποιες φορές οι μάσκες μαλλιών κάνουν τη δουλειά τους με μεγάλη επιτυχία, χαρίζοντας στα μαλλιά μας ενυδάτωση, λάμψη και απαλότητα. Υπάρχουν όμως και φορές που τα μαλλιά μας μετά την εφαρμογή της μάσκας δείχνουν σαν να μη τη χρησιμοποιήσατε.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους με τους κυριότερους από αυτούς να είναι ότι μπορεί το προϊόν να μην είναι πλέον κατάλληλο για τις ανάγκες των μαλλιών σας ή ότι δεν το έχετε εφαρμόσει σωστά.

Το δικό μου μυστικό για να παίρνουν τα μαλλιά μου όλα τα οφέλη της μάσκας είναι πολύ απλό και χρησιμοποιεί τη θερμότητα. Αφού λούσω τα μαλλιά μου με ζεστό νερό που θα έχει προκαλέσει το άνοιγμα των πόρων της τρίχας, εφαρμόζω τη μάσκα και κάνω απαλό μασάζ σε όλο το μήκος των μαλλιών μου. Έπειτα τυλίγω τα μαλλιά μου για 20 λεπτά περίπου με διάφανη μεμβράνη φαγητού. Η επιπλέον θερμότητα που δημιουργείται, βοηθά τα συστατικά της μάσκας να απορροφώνται καλύτερα και περισσότερο από την τρίχα. Ξεπλένω καλά με χλιαρό νερό που κλείνει τους πόρους και σφραγίζει τα συστατικά που περιέχει η μάσκα.

Μόλις τα μαλλιά στεγνώσουν, θα διαπιστώσετε ότι είναι πιο απαλά και λεία ενώ θα τα αισθάνεστε πολύ πιο ενυδατωμένα και υγιή. 

3 minute miracle, Pantene

Invigo, Blonde Recharge, Warm, Wella Professionals

Color Protection Hair Mask Porphyra, Fresh Line