Το Gua Sha είναι το νέο απολαυστικό skincare thing για το 2019

Δυστυχώς οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε καλά τί μπορεί να προκαλέσει το στρες και ο σύγχρονος τρόπος ζωής στην επιδερμίδα μας: ακμή, θαμπότητα, κατακράτηση υγρών και λιπαρότητα. 

Ένα νέο trend έρχεται για να γίνει η νέα απόλυτα αναζωογονητική και απαραίτητη συνήθεια για την επιδερμίδα σου για το 2019 και είναι τόσο απολαυστικό που σίγουρα θα το λατρέψεις. Αυτό το trend ονομάζεται Gua Sha βασίζεται σε μια αρχαία κινεζική τακτική και βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. 

Όυσιαστικά πρόκειται για μαλάξεις του προσώπου οι οποίες τονώνουν τους λεμφαδένες και διεγείρουν την κυκλοφορία στα σημεία που είναι εγκλωβισμένο το νερό στην επιδερμίδα σου. Η επιδερμίδα σου δείχνει αναζωογονημένη και απολύτως τονωμένη αφού η κυκλοφορία διεγείρεται και η κατακράτηση υγρών καταπολεμάται.

Το μασάζ Gua Sha μασάζ είναι πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιούνται εργαλεία roller από πέτρες quartz (ναι σαν και αυτά τα τέλεια που βλέπεις πλέον παντού στο Instagram) οι οποίες είναι γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. 

Το Gua sha έχει πολλά οφέλη αφού η τόνωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος καταπολεμά το πρήξιμο ενώ αυξάνει το ρυθμό δημιουργίας του κολλαγόνου στον οργανισμό μας. Επίσης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην ανακούφιση της πίεσης των μυών του προσώπου με αποτέλεσμα οι εκφράσεις να χαλαρώνουν και να απαλύνουν. Αυτό έχει ως συνέπεια την καταπολέμηση του πονοκεφάλου όταν δεν προέρχεται από διατροφικούς παράγοντες αλλά από ένταση. Επίσης το Gua sha καταπολεμά την ξηρότητα της επιδερμίδας αφού αναδιανέμει τη φυλακισμένη ενυδάτωση που βρίσκεται εγκλωβισμένη στους λεμφαδένες.

Οι κινήσεις του μασάζ Gua sha, επαναφέρουν την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνουν τις ρυτίδες.

Ναι αλλα πως το κανω; 

Το Gua sha είναι αποτελεσματικό όταν το κάνεις κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της κρέμας προσώπου σου ή του serum. Ξεκίνησε το μασάζ σου από το μέσο του πηγουνιού σου μέχρι το σημείο του αυτιού σου πιέζοντας το roller περίπου 10 φορές και συνέχισε με την άλλη μεριά του προσώπου σου. Επανέλαβε μόνο που αυτή τη φορά ξεκίνα από την άκρη του στόματός σου μέχρι το αυτί για άλλες 10 φορές για κάθε μεριά του προσώπου. Συνέχισε από το ύψος της μύτης μέχρι κάτω από τα μάτια απλά για κάθε μεριά και όσον αφορά στο μέτωπο κάνε διαγώνιες πιέσεις από το ύψος του αυτιού προς τα πάνω. 

Jade Roller που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μασάζ Gua Sha

Eιδικό εργαλείο νεφρίτη για μασάζ Gua Sha

 

 

shares