Το Tiger Grass είναι νέο κορεάτικο το skincare trend που θα αγαπήσει η ευαίσθητη επιδερμίδα σου

Όσον αφορά στην περιποίηση προσώπου οι Κορεάτισσες γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι με πολλές από αυτές να έχουν περισσότερα από 5 βήματα στη βραδινή τους περιποίηση. Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε εν μέσω χειμώνα, οι συνήθειες περιποίησης της επιδερμίδας από την Κορέα έρχονται για να μας βοηθήσουν να ενυδατώσουμε σε βάθος την επιδερμίδα μας, να διατηρήσουμε την υγρασία της και να επανορθώσουν τις βλάβες του καλοκαιριού.

Μια νέα ανακάλυψη στον τομέα της ενυδάτωσης είναι η Cica Cream και θα γίνει η νέα κολλητή φίλη της επιδερμίδας σου. Με υφή και δράση που μοιάζει αρκετά με τις BB και τις CC creams οι οποίες ενυδατώνουν και διορθώνουν τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας, η Cica έρχεται για να σου χαρίσει τέλειο δέρμα. To όνομα Cica προέρχεται από τα αρχικά του βασικού ενεργού συστατικού της, Centella Asiatica ή αλλιώς Tiger Grass ή αν θέλεις και Thysanolaena, το οποίο χρησιμοποιούνταν στην ασιατική ιατρική για να θεραπεύσει την ακμή και τους ερεθισμούς της επιδερμίδας. Η επουλωτική δράση του φυτού ανακαλύφθηκε χιλιάδες χρόνια πριν από τους ασιάτες όταν διαπίστωσαν ότι οι τίγρεις συνήθιζαν να ξαπλώνουν πάνω στο φυτό αυτό ώστε να επουλώσουν τις αμυχές της επιδερμίδας τους. Έτσι και πήρε την ονομασία Tiger Grass. 

Το Cica είναι πολύτιμο για την επιδερμίδα μας καθώς είναι πλούσιο σε αμινοξέα τα οποία βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τη γήρανση της επιδερμίδας από μολυσμένους παράγοντες του περιβάλλοντος. Εκτός από την αντιφλεγμονώδη δράση που έχει για την επιδερμίδα μας, η Cica ανακουφίζει από τα συμπτώματα ξηρασίας της αφού η Centella που περιέχει βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος. 

Η Cica μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καθημερινή σου ενυδάτωση και περιποίηση ενώ είναι κατάλληλη και για πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες αφού βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ψωρίασης και του εκζέματος. 

Έχω δοκιμάσει και ξεχωρίσει τα παρακάτω:

Cicapair – Traitement correcteur de couleurs à l’herbe du tigre, Sephora

Cicapair – Sérum Réparateur à l’herbe du tigre

 

 

 

shares