Τριχόπτωση. Τι την προκαλεί; Αντιμετώπιση Nioxin

Μπορεί να σου έχει τύχει και εσένα, εμένα όμως σίγουρα και μάλιστα πρόσφατα. Άρχισα να παρατηρώ τρίχες από τα μαλλιά μου ΠΑΝΤΟΥ. Παντού όμως. Στα σακάκια μου, στα πουλόβερ του φίλου μου, στον καναπέ, στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή, στο μπάνιο προφανώς. Είχα αρχίσει να χάνω περισσότερα μαλλιά από το φυσιολογικό, δηλαδή εφιάλτης. Η αλήθεια είναι πως πέρασα ένα αρκετά στρεσογόνο διάστημα και ένα από τα αποτελέσματα, ήταν να ατονίσουν και τα μαλλιά μου.

Ποιοι είναι όμως όλοι οι λόγοι που δημιουργείται η τριχόπτωση και πως αντιμετωπίζεται;

H τρίχα, έχει κύκλο ζωής περίπου 4 χρόνια! Έπειτα πέφτει και στη θέση της εμφανίζεται η επόμενη. Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει ταυτόχρονα για όλες τις τρίχες στο κεφάλι σου. Κάθε μέρα, χάνουμε γύρω στις 30-40 τρίχες και είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, σε βαθμό που σχεδόν δεν το παρατηρούμε καν, παραμόνο στη βούρτσα μας. Αν αρχίσεις όμως να παρατηρείς τρίχες ΠΑΝΤΟΥ, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχεις αυξημένη τριχόπτωση. Η αιτία, είναι συνήθως κάτι από τα παρακάτω:

-Άγχος -duh!

-Κακή διατροφή

-Χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα

-Δυσλειτουργία του θωρεοδειδούς αδένα

-Ελεύθερες ρίζες

-Αδύναμη τρίχα, προϊόντα που ταλαιπωρούν και εξασθενούν τα μαλλιά

Αντιμετώπιση

Screen Shot 2016-02-22 at 1.23.49 PM

Σίγουρα, οφείλεις να προσέξεις τη διατροφή σου (για πολλούς λόγους φυσικά), ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Οι ελεύθερες ρίζες του περιβάλλοντος, τα ισχυρά προϊόντα styling, τα μέταλλα του νερού, οι σφιχτές κοτσίδες, αποδυναμώνουν τα μαλλιά σου, ερεθίζουν το τριχωτό της κεφαλής και διαταράσσουν την ισορροπία του καθιστώντας τα μαλλιά σου απροστάτευτα στην οξείδωση και τη φθορά με αποτέλεσμα να πέφτουν, να σπάνε ή να μειώνεται η συχνότητα ανανέωσης της τρίχας, ακόμη πιο εύκολα. Ο σύμμαχός σου κατά της τριχόπτωσης λέγεται Nioxin Night Density Rescue και έρχεται από την Wella Professionals, για να μην ξαναχάσεις τον ύπνο σου για τα μαλλιά σου -στην κυριολεξία! Με την προηγμένη τεχνολογία Nioxydine24, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες στο τριχωτό της κεφαλής και προστατεύει τα μαλλιά σου από την περαιτέρω φθορά. Και επειδή όλα τα καλά στον οργανισμό μας γίνονται το βράδυ, όπως με τις κρέμες νυκτός που τα συστατικά τους απορροφώνται καλύτερα κατά τη διάρκεια του ύπνου που το σώμα ηρεμεί, έτσι και με τα μαλλιά σου, το Nioxin εφαρμόζεται το βράδυ! Εσύ κάνεις beauty sleep κανονικό δηλαδή! Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών. Εφαρμόζεις με το ειδικό σταγονόμετρο λίγες σταγόνες στην χωρίστρα σου καθώς και στα πλαϊνά μέρη του κεφαλιού σου το Nioxin Night Density Rescue και κάνεις απαλό μασάζ. Αυτό θα βοηθήσει να απλωθεί σωστά το προϊόν αλλά και οι κινήσεις μασάζ θα τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του κεφαλιού!

Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς, δημιουργείς την απόλυτη ασπίδα προστασίας των μαλλιών σου, ενάντια στη φθορά από τους εξωτερικούς παράγοντες!

*To Nioxin Cleanser που απομακρύνει το σμήγμα και καθαρίζει βαθιά και απαλά το τριχωτό της κεφαλής.

*To Nioxin Scalp Revitaliser, που διατηρεί την φυσική υγρασία των μαλλιών σου, ενισχύει την αντοχή τους και έχει ήπιες μαλακτικές ιδιότητες.

*Το Nioxin Scalp Treatment, που αναζωογονεί το δέρμα της κεφαλής με τα αντιοξειδωτικά βότανα που περιέχει.

Εσύ κοιμάσαι και τα μαλλιά σου ομορφαίνουν!

Όλη τη σειρά Nioxin, μπορείς να τη βρεις σε όλα τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια Wella Professionals. Για περισσότερες πληφορορίες, μπορείς να βρεις από την Wella Professionals εδω