Ένα tip για περισσότερη διάρκεια στο χρώμα των μαλλιών σας

Το συναίσθημα που σου προκαλεί ένα νέο χρώμα στα μαλλιά είναι ασυναγώνιστο αφού η ικανοποίηση και η χαρά που αισθάνεσαι είναι μαγικά. Όμως όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν και δυστυχώς στην περίπτωση των βαμμένων μαλλιών, τα καλά τελειώνουν μετά το πρώτο λούσιμο. Τόσος κόπος ώστε περίπου 100 ώρες και 100 ευρώ αργότερα να δεις το λαμπερό χρώμα των μαλλιών σου να αρχίσει να ξεθωριάζει.

Μην ανησυχείς όμως, γιατί το απόλυτο tip κάνει πραγματικά τη διαφορά. Το μυστικό αφορά στη σειρά που λούζεις τα μαλλιά σου όσο βρίσκεσαι στο ντους. Μήπως είσαι από τα κορίτσια που αφήνουν το λούσιμο τελευταίο; Αν ναι, τότε αυτό πρέπει να αλλάξει. Λούζοντας τα μαλλιά σου στο τέλος του ντους, οι υδρατμοί και η ζέστη έχουν ανοίξει ήδη πολύ τους πόρους της τρίχας με αποτέλεσμα το χρώμα να αρχίσει να φεύγει γρηγορότερα. Σοκ;

Αν θέλεις περισσότερη διάρκεια χρώματος, τότε δεν έχεις παρά να τα λούζεις πρώτα, πριν δηλαδή οι υδρατμοί κάνουν τη δουλειά τους και όσο περιποιείσαι το σώμα σου, να αφήνεις τη μάσκα μαλλιών να δράσει: έτσι συνεχίζουν να προστατεύονται από τους υδρατμούς και γλιτώνεις και χρόνο. Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό, το οποίο εκτός από το ότι θα κλείσει τους πόρους, προκαλεί και αξεπέραστη λάμψη αφού λειαίνει την τρίχα.

Κάτι εξίσου σημαντικό: δεν διανοείσαι καν να λούσεις τα μαλλιά σου με απλό σαμπουάν, όσο τα έχεις βαμμένα. Τα απλά σαμπουάν περιέχουν δραστικές ουσίες που μαζί με τη λιπαρότητα και τους ρύπους αφαιρούν και το χρώμα τους. Τα ειδικά σαμπουάν, ίσως είναι λίγο πιο ακριβά σε σχέση με τα απλά αλλά ουσιαστικά σου γλιτώνουν χρήματα αφού ο χρόνος μεταξύ των επισκέψεών σου στο κομμωτήριο για την ανανέωση χρώματος, αυξάνεται μιας και το χρώμα σου θα διατηρηθεί λαμπερό και αναλλοίωτο για περισσότερο καιρό.

*Πάντως αν αναζητάς προϊόντα προστασίας και ενίσχυσης χρώματος, η σειρά Invigo είναι αυτή που έχω ξεχωρίσει. 

Invigo Warm Blonde Color Refreshing Conditioner, Wella

Invigo Color Brilliance, Σαμπουάν με χαβιάρι μοσχολέμονου, WELLA