Πρέπει να βάζουμε τα καλλυντικά μας στο ψυγείο;

Έχετε σίγουρα δει τη νέα τάση του instagram που θέλει τα αγαπημένα μας καλλυντικά να τοποθετούνται σε μινι ψυγειάκια για την καλύτερη συντήρησή τους. Η αλήθεια είναι πως οι φωτογραφίες είναι πολύ ελκυστικές, με τα beauty ψυγειάκια να κερδίζουν πολλά likes στη συμπάθειά μας. Όμως, πριν μπείτε στη διαδικασία να αποκτήσετε 5-6 από αυτά (hello, τι εννοείς ότι δεν είναι απαραίτητο να το έχεις σε όλα τα χρώματα;) θα πρέπει να διερευνήσουμε αν όντως αυτή η… επένδυση, αξίζει τα λεφτά της. Κάνουν όντως καλό στις αγαπημένες μας φόρμουλες, οι χαμηλές θερμοκρασίες;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα δροσερό προϊόν, χαρίζει στην επιδερμίδα μια ανακουφιστική αίσθηση, κάτι που είναι αρκετά χρήσιμο ειδικά αν έχετε ευαίσθητη ή ερεθισμένη επιδερμίδα. Ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν έκζεμα ή φαγούρες, ένα δροσερό προϊόν μπορεί να ανακουφίσει άμεσα την επιδερμίδα από τη δυσάρεστη αίσθηση που προκαλείται από τα παραπάνω.

Όμως, όσο και αν είναι δημοφιλές να διατηρούμε τα προϊόντα περιποίησής μας στο ψυγείο, δεν είναι ακόμη απολύτως σίγουρο ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες ωφελούν τη σύστασή τους. Τα περισσότερα προϊόντα, έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου επομένως δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι η αποθήκευση στο ψυγείο θα παρατείνει τη διάρκειά τους.

Καλό θα είναι να αποφύγετε να τοποθετείτε στο ψυγείο, προϊόντα που έχουν εξειδικευμένη δράση, όπως για παράδειγμα αντιοξειδωτικά, πεπτίδια και βότανα. Όσο πιο ακριβό είναι ένα προϊόν τόσο λιγότερο το ρίσκο που πρέπει να πάρουμε. Ωστόσο, μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο άφοβα τα ενυδατικά σας προϊόντα καθώς η φόρμουλά τους δεν επηρεάζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ποια προϊόντα βάζω εγώ στο ψυγείο μου: Όλα τα ενυδατικά mists μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα στο ψυγείο αλλά και οι περισσότερες από τις κρέμες ματιών (εκτός από τις αντιγηραντικές). Ειδικά για τις τελευταίες, η τοποθέτηση στο ψυγείο έχει διπλό όφελος αφού η κρύα θερμοκρασία της καταπολεμά το πρήξιμο πολύ γρηγορότερα!