10 ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ρόδο

10 ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ρόδο

Πριν πάω, η Ρόδος μου φαινόταν κάπως… eighties, κάπως … πενταήμερη και μεθύσια, κάπως… Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα ή στην καλύτερη το Δόλωμα, κάπως… greek-tavern-rooms-to-let-tzatziki-mousakas, κάπως πολύ τουριστική τελοσπάντων για τα γούστα τα δικά μου- και το τουριστική δεν το εννοώ με την καλή έννοια.

Όντως, το νησί έχει πολύ τουρισμό. Αν όμως παραμερίσεις όλο αυτό, θα διαπιστώσεις κάτι απλό: Ο κόσμος που έρχεται για το νησί, πάει σε έναν τόπο που τα έχει ΟΛΑ. Μέχρι και καγκουρό. Και δεν κάνω πλάκα.

Πολλά μπορείτε να κάνετε στη Ρόδο, αλλά τα δέκα που ακολουθούν, είναι νομίζω τα σημαντικότερα-και τα πιο ωραία:

1. Να κάνετε βόλτα στη μεσαιωνική πόλη

Το πρώτο και κύριο. Σαν σκηνικό από άλλη εποχή, η παλιά πόλη της Ρόδου έχει τα πάντα και το βασικότερο: τέτοια ομορφιά δεν συναντάς σε κανένα άλλο νησί της Ελλάδας. Λιώστε τα παπούτσια σας στα σοκάκια της -κάθε μέρα θα ανακαλύπτετε ακόμα ένα στενό που δεν έχετε περπατήσει-, επισκεφτείτε την και πρωί και βράδυ, χαζέψτε στα μαγαζάκια της, φάτε, πιείτε, και… ονειρευτείτε ότι είστε σε άλλον αιώνα ή σε κάποιο σίριαλ -νομίζεις ότι θα βγει από τον δρόμο η Σέρσει Λάννιστερ (Game of Thrones) και θα σε χαιρετήσει.

2. Να πάτε στις παραλίες Τσαμπίκα και Αγάθη

Η πρώτη είναι τεράστια και τουριστική -αλλά πολύ καθαρή και πάντα με διαθέσιμες ξαπλώστρες και η δεύτερη είναι συνήθως επιλογή των ντόπιων.

3. Να επισκεφτείτε τη Λίνδο

Θα νομίσετε ότι είστε σε άλλο νησί, καθώς μοιάζει περισσότερο με Κυκλάδες, παρά με Δωδεκάνησα! Χαθείτε στα σοκάκια της, κάντε βουτιές στις παραλίες της, ανεβείτε στο κάστρο και αφιερώστε τουλάχιστον μια μέρα για να την χαρείτε.

4. Να περπατήσετε στην κοιλάδα των Πεταλούδων

Διάβασε περισσότερα