17 +1 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΣΤΑ 27

Κάθε χρόνο, γιορτάζω τα γενέθλιά μου με τους αγαπημένους μου ανθρώπους, τα τελευταία 3 χρόνια όμως, τα γενέθλιά μου είναι ακόμη πιο ιδιαίτερα μιας και τα γιορτάζω και μαζί σου.

Ξέρεις, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να πλησιάζεις τα 30. Δεν ξέρω γιατί εμείς οι γυναίκες έχουμε αυτή την ηλικία ως ορόσημο, παρόλα αυτά, κάθε χρόνο που πλησιάζω σε εκείνη την ηλικία, νιώθω “κάπως”. Όμως, δεν θέλω να αδικήσω τον αριθμό 27. Είναι ο αριθμός μου ο φετινός. Γιαυτό και θα μοιραστώ μαζί σου τα όλα όσα έμαθα στον ένα χρόνο που πέρασε από πέρυσι.

 1. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα γκρινιάζουν όλη την ημέρα και θα μας ασχημαίνουν το feed με απεριόριστη γκρίνια για τα πάντα. Γκρινιάζουν για όσους έφυγαν διακοπές, για όσους δεν έφυγαν, επειδή κάνει κρύο και επειδή κάνει ζέστη, για όσους είναι άνεργοι αλλά και για όσους προσπαθούν, δοκιμάζουν νέα πράγματα και θέλουν να εξελίσσονται. Ξέρεις, αυτοί οι άνθρωποι, δεν έχουν οπωσδήποτε κάτι προσωπικό με εσένα, το έχουν κυρίως με τους εαυτούς τους και το προβάλλουν πάνω σου. Η καλύτερη λύση είναι ένα χαμόγελο και να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που κάνεις, γιατί πραγματικός χαμένος είναι αυτός που δεν προσπάθησε.
 2. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πότε ο Έρωτας θα σου χτυπήσει την πόρτα.
 3. Όταν σου χτυπήσει ο πραγματικός Έρωτας την πόρτα, θα “ακυρώσεις” μέσα σου οτιδήποτε προηγούμενο έχει περάσει, σα να μην υπήρξε και να το είδες μόνο στον ύπνο σου.
 4. Αν κάνεις τις επιλογές σου σύμφωνα με το “τι αρέσει περισσότερο στους άλλους” θα βρεθείς να έχεις ξοδέψει απεριόριστο χρόνο να ευχαριστήσεις τους άλλους και όχι τον εαυτό σου.
 5. Είναι οκ να κουράζεσαι που και που και να θες να κουκουλωθείς κάτω από τα σκεπάσματα χωρίς να κάνεις τίποτα.
 6. Είναι οκ να γκρινιάζεις επειδή εσύ θέλεις να δεις την αγαπημένη σου σειρά, ενώ αυτός προτιμά να δείτε μπάλα. Duh!
 7. Αν έχεις υποψία ή βεβαιότητα ότι κάποιοι άνθρωποι σε επιβουλεύονται ή εκφράζονται με άσχημο τρόπο για εσένα σε τρίτους, μη μπεις στην διαδικασία να ασχοληθείς περαιτέρω. α) θα χάσεις χρόνο μιας και αποκλείεται να σου παραδεχτούν ευθέως ότι έχουν εχθρική διάθεση απέναντί σου, β) το να βάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να δικαιολογηθείς ή να αναιρέσεις τα λεχθέντα είναι σα να νιώθεις “ένοχη” για κάτι από όλα αυτά. Keep calm and be Fucking Gorgeous, η επιτυχία ή η ευτυχία σου ας είναι η απάντηση σε όλα αυτά.
 8. Τα burgers παχαίνουν, το κερατάκι μου.
 9. Είναι πολύ ωραίο να έχεις ένα στόχο και να προσπαθείς με αφοσίωση να τον πετύχεις. Από εκεί και πέρα, έξυπνος δεν είναι μόνο αυτός που πετυχαίνει κάτι αλλά και εκείνος που ξέρει πότε να αποχωρίσει.
 10. Η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα.
 11. Οι κακοί τρόποι μπορεί να κοστίσουν ένα φίλο, ένα σύντροφο, μια εμπειρία, ένα συνεργάτη ή μια δουλειά.
 12. 3 εβδομάδες μακριά από τα social media, μπορεί να αποβούν εξαιρετικά χαλαρωτικές για την ψυχοσύνθεσή σου.
 13. Η κοινωνία, κάνει μόνιμο bullying στις γυναίκες, έμεσσο ή άμεσο, για το πότε πρέπει να παντρευτούν, να κάνουν παιδιά, να έχουν μια πετυχημένη καριέρα, για το πως οφείλει να είναι το σώμα τους και με ποια πρότυπα ομορφιάς πρέπει να συμβαδίζουν ώστε να είναι αποδεκτές. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις από το πιο απλό: Οι τάσεις ομορφιάς κάθε σεζόν, που προτείνονται με ασφυκτικό τρόπο και όχι ως προτροπή από διάφορα μέσα. Αν επηρεάζεσαι από κάτι τόσο απλό, φαντάσου πόσο πολύ μπορεί να έχεις επηρρεαστεί για σοβαρότερα ζητήματα και να μην το έχεις αντιληφθεί καν.
 14. Η οικογένεια (και όσοι επέλεξες να είναι μέσα σε αυτή) είναι το πιο σημαντικό που μπορείς να έχεις στην ζωή σου. Θα είναι πάντα εκεί για να χαρεί πραγματικά με την χαρά σου ή να συμμεριστεί τον πόνο σου. Οι υπόλοιποι είναι απλά κομπάρσοι.
 15. Είναι οκ να μπήγεις τα κλάμματα όποτε το νιώθεις.
 16. Όποτε έχεις νεύρα, πάρε μια ανάσα και απάντησε σε 1 λεπτό. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να μη πεις κάτι που σίγουρα θα το μετανιώσεις μετά.
 17. Μη φύγεις ποτέ από το σπίτι φορώντας ψηλοτάκουνα χωρίς να έχεις μαζί σου ένα ζευγάρι φλατ στην τσάντα σου.
 18. Να αγκαλιάζεις και να λες στους αγαπημένους σου, πόσο τους αγαπάς συνέχεια. Σε κάποιες περιπτώσεις η αγάπη, οφείλει να είναι δεδομένη.

Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαστε και φέτος “μάζι”.

Big Big thanks για όλη την αγάπη και την υποστήριξη. <3

Αλεξία

 

shares