3 τρόποι για να διαχειριστείς άμεσα το άγχος

3 tropoi diaxeiristeis agxos

*photo: Urban Outfitters

Yπολογίζεται οτι περίπου ένας στους πέντε ανθρώπους υποφέρει από διαταραχές άγχους. Σε αυτό το ποσοστό δεν συμπεριλαμβάνονται οι άνθρωποι που αισθανονται άγχος κατά τη διάρκεια της ημέρας τους και δεν το εκδηλώνουν στον περίγυρό τους,

επομένως φανταστείτε το ποσοστό αυτό, αν προστεθούν και οι υπόλοιποι. Όμως ακόμη και αν δεν ανήκετε στην ομάδα των ανθρώπων που πάσχουν από χρόνιο άγχος, σίγουρα κάποιες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας σας συμβαίνουν διάφορα γεγονότα τα οποία το πυροδοτούν. Ένα απαιτητικό deadline στη δουλειά, μια διένεξη με ένα συνάδελφο ή το σύντροφό μας, ένας λογαριασμός πάνω στο τραπέζι που περιμένει να πληρωθεί. Τί μπορούμε να κάνουμε για να διαχειριστούμε άμεσα στο άγχος μας και να μη προβούμε σε μια λάθος απόφαση; 

Αναπνοές

Αν μπορείς να διαλογίζεσαι περίπου 20 λεπτά την ημέρα, είναι ιδανικά σύμφωνα με τους ειδικούς ώστε να μπορείς να διαχειρίζεσαι το άγχος σου ενστικτωδώς σε οτιδήποτε και αν σου προκύψει. Αν όχι, μπορεί απλά να απομακρυνθείς από τον υπολογιστή σου και να πάρεις μερικές αναπνοές με κλειστά μάτια. Εισέπνευσε βαθιά μετρώντας μέχρι το 4, κράτησε την ανάπνοή σου μέχρι το 7 και εξέπνευσε μετρώντας μέχρι το 8. Μόλις 10 επαναλήψεις είναι αρκετές για να αισθανθείς τη διαφορά. 

Κουνήσου

Οποιοδηποτε είδους κίνηση μας βοηθά να απελευθερώνουμε οποιοδήποτε είδος άγχους και έντασης. Αν δεν έχεις χρόνο για γυμναστική, μπορείς απλά να περπατήσεις λίγο γύρω από το γραφείο σου ή ακόμη καλύτερα να κάνεις το τετράγωνο του γραφείου.

Digital Detoxes

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να μη κοιτάμε την οθόνη του κινητού μας μια ώρα πριν πάμε για ύπνο και αφού ξυπνήσουμε, όμως τί γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας; Για να περιορίσεις το άγχος, φρόντισε να κλείνεις εντελώς την οθόνη του υπολογιστή σου για 7 με 10 λεπτά για κάθε μια ώρα εργασίας. Εκτός από τη μείωση του άγχους, θα εντυπωσιαστείς με το πόσο θα αυξηθεί η παραγωγικότητά σου.