4 έξυπνοι τρόποι για να οργανώσετε τα καλλυντικά στο μπάνιο σας

Αν λατρεύετε την ομορφιά τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε το μπάνιο σας γεμάτο με προϊόντα περιποίησης. Τίποτα δεν μπορεί να σας κρατήσει μακριά από τις μάσκες προσώπου σας, τις ενυδατικές κρέμες, τα μανό και προϊόντα μαλλιών εκτός από… την ακαταστασία.

Το μπουντουάρ του μπάνιου σας μπορεί να είναι ένας από τους πιο όμορφους χώρους μέσα στο σπίτι σας όμως μπορεί να καταλήξει ένας μικρός εφιάλτης κάθε φορά που αναζητάτε ένα προϊόν αν δεν το έχετε οργανώσει σωστά.

Η σωστή οργάνωση του μπάνιου σας έχει και ένα ακόμη θετικό: μπορεί να ανακαλύψετε (ξανά) όλα εκείνα τα προϊόντα που τόσο αγαπούσατε κάποτε αλλά λόγω ακαταστασίας ξεχάσατε την ύπαρξή τους.

Πως όμως θα οργανώσετε σωστά τα καλλυντικά στο μπάνιο σας; 

1.Ξεφορτωθείτε όλα τα προϊόντα που έχουν λήξει

Κανείς μα κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ληγμένα προϊόντα μακιγιαζ. Τα ληγμένα προϊόντα μακιγιάζ δεν καταστρέφουν μόνο την επιδερμίδας σας αλλά πιάνουν επίσης περιττό χώρο στη ζωή σας. Το καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να αποχαιρετίσετε κάποια από αυτά αλλά έτσι θα κάνετε χώρο για να χρησιμοποιείτε αυτά που πραγματικά είναι χρήσιμα.

Ένα μικρό tip για να γνωρίζετε πότε ανοίξατε ένα προϊόν: κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα προϊόν για πρώτη φορά, αρκεί ένα μικρό λευκό αυτοκολλητάκι στο κάτω μέρος στο οποίο θα έχετε σημειώσει την ημερομηνία που ανοίχτηκε. Έτσι δεν θα κινδυνεύετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που έχουν λήξει.

2.Αρχειοθετήστε τα σωστά

Δεν χρησιμοποιούμε όλα τα προϊόντα ομορφιάς μας καθημερινά. Κάποια είναι κατάλληλα για χρήση 1 φορά την εβδομάδα (όπως ένα scrub προσώπου για παράδειγμα) ενώ άλλα είναι για πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις μακιγιάζ. Τοποθετείστε τα προϊόντα που χρησιμοποείτε καθημερινά σε ξεχωριστό σημείο ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση. Μπορείτε κατά τον ίδιο τρόπο να ομαδοποιήσετε τα υπόλοιπα προϊόντα σας αναλόγως τη χρήση τους ή την ώρα της ημέρας που τα χρησιμοποιείτε. Αν ακολουθείτε κορεάτικη βραδινή περιποίηση η οποία χρειάζεται 4-5 προϊόντα τουλάχιστον, τότε αυτά μπορείτε να τα ομαδοποιήσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο του μπάνιου σας. Βρείτε όμορφα διάφανα βάζα ή νεσεσέρ που θα σας φτιάχνουν τη διάθεση και θα στολίζουν το χώρο σας ώστε να κάνετε τη σωστή οργάνωση.

Δείτε εδώ την πιο delicious diy συνταγή για lip scrub σοκολάτα 

 

3.Κρατήστε τα γυάλινα βαζάκια από κεριά

Και ποια γυναίκα δεν λατρεύει τα γυάλινα βαζάκια από τα κεριά και για την ακρίβεια αν τα κεριά είναι και ακριβά τότε τα βαζάκια δεν καταλήγουν ποτέ στον κάδο ανακύκλωσης. Καθαρίστε τα γυάλια δοχεία από υπολείμματα κεριού και τοποθετήστε σε αυτά τα βαμβακάκια για το μακιγιάζ σας, τα πινέλα σας ή τις μπατονέτες.

4. Μην υποτιμάτε τις πλαστικές θήκες

Οι ακρυλικές θήκες για το μακιγιάζ έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο ὐπαρξης και αυτός είναι να χρησιμοποιούνται ως… θήκες για το μακιγιαζ. Η διαφάνειά τους θα σας βοηθήσει να βλέπετε όλα τα προϊόντα σας μέσα σε αυτές ενώ μόλις τοποθετηθούν τα προϊόντα μέσα, τότε θα μεταμορφωθούν σε μικρά στολίδια.