4 έλαια προσώπου που δοκίμασα και ενθουσιάστηκα με τη λάμψη της επιδερμίδας

4 elaia prosopou pou dokimasa kai enthousiastika me ti lapsi tis epidermidas

*photo via Pinterest

Τα βλέπεις παντού στο Instagram και στα ράφια των καταστημάτων ομορφιάς και η αλήθεια είναι ότι τα λάδια προσώπου έχουν μπει για τα καλά στην πραγματικότητά μας καθώς πλέον η πλειοψηφία των brands έχει λανσάρει τουλάχιστον ένα δικό της. Όχι άδικα αφού τα έλαια έχουν την πιο εντατική ενυδατική και επανορθωτική δράση ενώ υπάρχουν είδη για όλους τους τύπους επιδερμίδας συμπεριλαμβανομένων και των επιδερμίδων που εμφανίζουν ακμή.

Το να εντάξεις τα έλαια προσώπου στην καθημερινή σου περιποίηση είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για λαμπερή επιδερμίδα, ενώ καταπολεμούν πολλές δυσκολίες της όπως ξηρότητα, σημάδια γήρανσης, ανάγκη για θρέψη και ακμή. Αυτό συμβαίνει καθώς το σώμα μας παράγει φυσικά έλαια ενώ μεγαλώνοντας η ποσότητα αυτή μειώνεται δραματικά. Μάλιστα για μια ολοκληρωμένη καθημερινή περιποίηση χρειαζόμαστε 70% υδάτινους παράγοντες στα προϊόντα μας και 30% έλαια. Η επιδερμίδα μας χρειάζεται λιπαρότητα για να διατηρήσει την ισορροπία της διαφορετικά κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ρυτίδες. 

Καλό θα είναι να ξεκινήσεις αναζητώντας έλαια με ελαφριά υφή, καθώς διαφορετικά δεν μπορούν να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα. 

Πώς χρησιμοποιούμε τα έλαια προσώπου;

  • Ξεκίνησε με ελαφριά απολέπιση της επιδερμίδας. 
  • Άρχισε να εφαρμόζεις το έλαιο είτε μόνο του είτε σε μικρές σταγόνες μέσα στην ενυδατική κρέμα σου, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μασάζ.

Δες παρακάτω τα έλαια που έχω δοκιμάσει και έχω ξεχωρίσει.

Super Berry Glow oil, Youth To The People, Sephora

Cinq Mondes, Elixir Precieux

Pai, Rosehip oil, Sephora

Wild rose oil, Korres