4 κρυφά σημάδια ότι έχεις αφυδάτωση

Όπως το φαγητό, έτσι το νερό είναι κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορούμε να ζήσουμε. Διατηρεί τη σωστή θερμοκρασία του σώματός μας, τη λειτουργία των οργάνων μας καθώς επίσης προστατεύει τις αρθρώσεις μας. Ακόμη, βοηθά πολύ στην όψη της επιδερμίδας μας και τη διατήρηση της νεότητάς της.

Οι ειδικοί συνιστούν ότι θα πρέπει να καταναλώνουμε 2 λίτρα νερού την ημέρα για να διατηρήσουμε υγιή τον οργανισμό μας, ωστόσο αν αθλούμαστε οι ανάγκες αλλάζουν και θα πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό. Τα παρακάτω σημάδια στον οργανισμό μας, δείχνουν ότι έχουμε αφυδάτωση και ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε να λαμβάνουμε περισσότερο νερό και υγρά, άμεσα. 

Έχεις συχνούς πονοκεφάλους

Αν έχεις συχνούς πονοκεφάλους, μπορεί να πάσχεις από αφυδάτωση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι πονοκέφαλοι είναι ένα συχνό φαινόμενο που εμφανίζεται με την αφυδάτωση του οργανισμού μας και αυτό συμβαίνει επειδή η πίεση του αίματός μας πέφτει όταν αφυδατωνόμαστε. Αυτό μειώνει το οξυγόνο που φτάνει στον εγκέφαλό μας, προκαλώντας πονοκέφαλο αφού τα αγγεία μας διαστέλλονται. 

Έχεις υπογλυκαιμίες και λιγούρες

Πριν πέσεις με τα μούτρα στα γλυκά, ίσως τελικά να πρέπει να σκεφτείς ότι μπορεί να διψάς και όχι να πεινάς. Όταν κάποιος είναι αφυδατωμένος, ο υποθάλαμος του εγκεφάλου δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά της πείνας από τη δίψα και έτσι μπερδευόμαστε και τρώμε ενώ στην ουσία μπορεί απλώς να χρειαζόμαστε ένα ποτήρι νερό (το οποίο δεν έχει και θερμίδες). 

Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς

Η δυσκολία συγκέντρωσης είναι συχνό φαινόμενο όταν είμαστε άυπνοι και όταν είμαστε αφυδατωμένοι. Με την έλλειψη του νερού στον οργανισμό μας, δεν μας λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για να λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλός μας και χρειαζόμαστε ενυδάτωση. 

Δεν έχεις ενέργεια

Αν νιώθεις κουρασμένη συνέχεια και έχεις συχνές υπνηλίες, ίσως πάσχεις από αφυδάτωση. Η αφυδάτωση κάνει τον οργανισμό μας να θέλει να φυλάξει την ενέργεια που του απομένει, και τους μύες μας να μην έχουν αρκετό οξυγόνο καθώς πέφτει η πίεση του αίματος, με αποτέλεσμα να έχουμε μόνιμη κόπωση. Δοκίμασε να πιείς περισσότερο νερό και θα δεις ότι τα επίπεδα της ενέργειάς σου θα ανέβουν κατακόρυφα.