Τα 4 βήματα για λαμπερή επιδερμίδα

*photo via Pinterest

Και ποια γυναίκα δεν επιθυμεί λαμπερή επιδερμίδα; Ειδικά εκείνες τις ημέρες που ο καιρός είναι μουντός και θέλει να συμπαρασύρει και τη διάθεσή σου, μια λαμπερή επιδερμίδα φωτίζει πρόσωπα και ψυχή. Γνωρίζεις πραγματικά όμως τί χρειάζεται η επιδερμίδα σου για να λάμψει; Υπάρχουν τέσσερις βασικοί κανόνες που όμως πολλές γυναίκες αμελούν ή παρακάμπτουν μερικά βήματα τα οποία είναι άκρως σημαντικά για επιτρέψουμε στην επιδερμίδα μας να λάμψει. Κάθε μέρα και κάθε νύχτα ακολουθώ τα 4 αυτά βήματα, τα οποία είναι λιγότερο χρονοβόρα από όσο νομίζεις και για την ακρίβεια χρειάζομαι λιγότερο από 10 λεπτά ώστε να έχω λαμπερό δέρμα και να στρώσει το μακιγιάζ μου τέλεια. Ακόμη, κατα καιρούς, με την αλλαγή της εποχής ή αναλόγως το πόσο στρεσογόνα είναι η περίοδος που διανύω, επιλέγω προϊόντα εμπλουτισμένα με μικρές ποσότητες γλυκολικού οξέως το οποίο καταπολεμά την ακμή και εξαφανίζει τις ατέλειες. 

Ξεκινάω πάντα με καθαρισμό 

Το νερό από μόνο του δεν είναι αρκετά επαρκές ώστε να απομακρύνει από την επιδερμίδα ρύπους, υπολείμματα μακιγιάζ και λιπαρότητα με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι και τα συστατικά των προϊοντων περιποίησης να μη μπορούν να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα. Ένα απαλό αλλά αποτελεσματικό καθαριστικό προσώπου είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση και μάλιστα τελευταία έχω ιδιαίτερη εμμονή με όσα είναι σε υδάτινη μορφή τζελ. Τριάντα μόλις δευτερόλεπτα απαλού μασάζ στην επιδερμίδα με το καθαριστικό είναι αρκετά ώστε να απομακρύνουν όλα όσα δεν θέλουμε να βρίσκονται στην επιφάνειά της. 

Glow Tonic Cleansing Gel, Pixi Beauty

Η τονωτική λοσιόν κάνει σημαντική δουλειά

Το τόνερ είναι από τα πιο σημαντικά βήματα για την καθημερινή μας περιποίηση, κι όμως, πολλές γυναίκες αμελούν τη χρήση του. Το τόνερ δεν δίνει μόνο στην επιδερμίδα μας την ελαστικότητα που χρειάζεται ώστε να μπορέσει να απορροφήσει τα συστατικά της κρέμας ου θα χρησιμοποιήσουμε έπειτα, αλλά την εμπλουτίζει με ένα σωρό θρεπτικά συστατικά. Σε λιγότερο από μισό λεπτό η επιδερμίδα μας είναι τονωμένη και έτοιμη να λάμψει. Το Glow Tonic από Pixi Beauty, κάνει παράλληλα και ελαφριά απολέπιση στην επιδερμίδα και την αφήνει απίθανα απαλή. 

Glow Tonic, Pixi Beauty

Το σέρουμ θεραπεὐει

Τα serums έχουν πάντα θεραπευτικό σκοπό. Είτε πρόκειται για αντιγήρανση είτε για ενυδάτωση ή ακόμη και για την καταπολέμηση ερεθισμών, δυσχρωμιών και άλλων αναγκών της επιδερμίδας, ο ρόλος του είναι να εισχωρεί όσο βαθύτερα γίνεται ώστε να αναδομεί και να θεραπεύει με βάση το λόγο που το έχουμε επιλέξει. Για αυτό άλλωστε τα serums είναι πάντα σε λεπτόρρευστη υφή. Το σέρουμ ωστόσο δεν απλώνεται απλά στην επιδερμίδα, αλλά το μυστικό είναι να αφιερώσεις 2 λεπτά κάνοντας κυκλικό μασάζ ώστε να απορροφηθεί ικανοποιητικά. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να νιώσεις το δέρμα σου και όλα όσα θέλει να σου πει, ανακάλυψε σε ποια σημεία είναι πιο ξηρό ή εμφανίζει προβλήματα, δώσε λίγη περισσότερη αγάπη και φροντίδα εκεί που το χρειάζεται. 

Glow Tonic Serum, Pixi Beauty

Σφράγισε τη θεραπεία με την ενυδατική κρέμα

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι αφού χρησιμοποίησαν serum δεν χρειάζεται η χρήση της ενυδατικής κρέμας ή το αντίστροφο. Ωστόσο η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη μετά τη χρήση του σέρουμ καθώς σφραγίζει τις ευεργετικες ιδιότητες του ακόμη περισσότερο κάνοντάς το άκρως αποτελεσματικό. Επιπλέον, αν η επιδερμίδα δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένη, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τις διεργασίες που χρειάζεται για την απορρόφηση των συστατικών. Μια ενυδατική κρέμα εμπλουτισμένη με Αλόη, είναι ιδανική για άμεση ενυδάτωση, καταπολέμηση των ερεθισμών και λάμψη. 

pHenomenal Gel, Pixi Beauty

Για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Τί κάνεις όταν κατά τη διάρκεια της ημέρας αισθάνεσαι το δέρμα σου ή τα χείλη σου να “τραβάνε”; Εγώ έχω συνήθως στην τσάντα μου, ένα ενυδατικό SOS, το οποίο είναι πολυχρηστικό ώστε να κερδίζω χρόνο και χώρο. Ανακάλυψα πρόσφατα το On-the-Glow ενυδατικό στικ Pixi Beauty, το οποίο προσφέρει ενυδάτωση σε μαλλιά, χείλη και επιδερμίδα όταν το χρειάζεσαι και μαλιστα είναι ιδανικό και για τα ταξίδια σου. 

On-the-Glow, Pixi Beauty 

 

 

shares