5 συνδυασμοί προϊὀντων ομορφιάς που πρέπει να αποφεύγεις

Διανύουμε μια “πανέμορφη” εποχή στο beauty industry που τα 10 βήματα περιποίησης της επιδερμίδας έχουν μπει για τα καλά στη ρουτίνα μας εμπλουτίζοντάς τη κατά πολύ. AHAs, BHAs, βιταμίνη C, ρετινόλη, οξέα, έλαια και πολλά ακόμη είναι στη διάθεσή μας κάθε βράδυ για να βεβαιωθούμε ότι το επόμενο πρωί θα ξυπνήσουμε με τέλεια επιδερμίδα. 

Όμως δυστυχώς, κάποιες φορές δεν επιτυχγάνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και ίσως περιστασιακά φλερτάρουμε με το ενδεχόμενο να ερεθίσουμε την επιδερμίδα μας χωρίς να το γνωρίζουμε ή να προκαλέσουμε κατά λάθος την εμφάνιση ακμής και ξηρότητας. 

Πριν προσθέσεις άλλο ένα προϊόν στα βήματα της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς σου, βεβαιώσου ότι δεν θα έχει αρνητική επίδραση με κάποιο άλλο προϊόν που χρησιμοποιείς ήδη. Η “χημεία” της ομορφιάς μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική (χμ υαλουρονικό για ενυδάτωση, βιταμίνη C για προστασία, κτλ) όμως πριν ξεκινήσεις τα πειράματα στην επιδερμίδα σου, βεβαιώσου ότι γνωρίζεις ποιους συνδυασμούς προϊόντων να αποφύγεις. 

Vitamin C + Retinol

Αυτά τα συστατικά εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς μεταξύ τους και έτσι αν αυτά τα δύο προϊόντα εφαρμοστούν την ίδια στιγμή στην επιδερμίδα μπορεί να λειτουργήσουν το ένα κατά του άλλου και να προκαλέσουν ερεθισμούς. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και τα δύο την ίδια ημέρα, προτίμησε τη βιταμίνη C το πρωί και τη ρετινόλη το βράδυ πριν κοιμηθείς. Έτσι, η ρετινόλη μπορεί να κάνει το θαύμα της όσο εσύ κοιμάσαι ενώ η βιταμίνη C να σου προσφέρει την αντιοξειδωτική δράση που τόσο χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Vitamin C + AHAs/BHAs

Η βιταμίνη C, είναι οξύ (ονομάζεται L-ascorbic για την ακρίβεια) και ο συνδυασμός δύο οξέων στην επιδερμίδα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό. Ακόμη, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να επηρεάσει τον δείκτη pH της βιταμίνης C, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ακόμη πιο ερυθρότητα στο πρόσωπό σου.

Retinol + AHAs/BHAs

Ο συνδυασμός ρετινόλης και οξέων μπορεί να προκαλέσει έντονο ερεθισμό στην επιδερμίδα και να μειώσει τη δράση των προϊόντων. Μη κάνεις χρήση της ρετινόλης την ημέρα που κάνεις την απολέπισή σου με τα οξέα AHAs και BHAs για να αποφύγεις την εμφάνιση της ερυθρότητας. 

Salicylic Acid  + Retinol

Το σαλικυλικό οξύ το οποίο το βρίσκουμε κυρίως στα προίὀντα που καταπολεμούν την ακμή και τους ερεθισμούς, εξουδετερώνει τη δράση της ρετινόλης και αντίστροφα. Αν αυτά τα δύο χρησιμοποιηθούν μαζί προκαλείται έντονη ξηρότητα της επιδερμίδας,για αυτό χρησιμοποίησε προϊόντα κατά της ακμής το πρωί και τη ρετινόλη το βράδυ.