5 τρόποι που με βοηθούν να ηρεμώ σε δευτερόλεπτα

Η καθημερινότητά μας μπορεί να είναι πολύ απαιτητική και αγχωτική πολλές φορές. Ειδικά όταν εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πανεύκολο να χάσουμε την ισορροπία μας, να στεναχωρηθούμε ή να βρισκόμαστε συνέχεια λόγω άγχους σε κατάσταση επαγρύπνισης και άμυνας, δηλαδή στην κατάσταση “fight or flight”. Το ηλιακό μας κέντρο, δηλαδή το σημείο ακριβώς πάνω από το στομάχι μας που εκεί βιώνουμε σωματικά όλα μας τα συναισθήματα, όπως το επονομαζόμενο “σφίξιμο στο στομάχι” ή οι “πεταλούδες στο στομάχι” σε μια χαρούμενη κατάσταση αντίστοιχα, μπλοκάρεται και δεν μας επιτρέπει να αναπνέουμε σωστά. Αυτό δεν έχει ως αποτέλεσμα μόνο αρνητική επίδραση στην ψυχολογία μας αλλά επίσης δεν έχουμε και αρκετό οξυγόνο στον οργανισμό μας αφού δεν αναπνέουμε σωστά. 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που με βοηθούν να χαλαρώσω κατά τη διάρκεια της ημέρας μου είτε συμβεί κάποιο ξαφνικό, αναπάντεχο και δυσάρεστο συμβάν είτε έχω δικές μου αγωνίες που με κατατρώνε για την έκβαση θεμάτων που με απασχολούν. 

1.Μουσική σε ειδικά Hz

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ήχοι σε συγκεκριμένα Hz, δεν έχουν απλώς επίδραση στον ψυχισμό μας αλλά έπειτα από επιστημονική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ασθενείς ανάρρωσαν γρηγορότερα ακούγοντάς την σε σχέση με άλλους που δεν άκουγαν ήχους αυτών των συχνοτήτων και ότι αυξησε κατά 83% τα αποτελέσματα της φαρμακευτικής αγωγής. Αναζἠτησε στο Youtube ή το app που ακούς τη μουσική σου, ήχους από 528 Hz και θα διαπιστώσεις σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα την ευεργετική τους επίδραση. 

2.Κυκλική αναπνοή

Η κυκλική αναπνοή, η οποία διαφέρει ελαφρώς από τη διαφραγματική, είναι μια τεχνική χαλάρωσης του Breathworks. Αφήνοντας τον αέρα να περάσει από μέσα σου “κυκλικά” και να φτάσει μέχρι ψηλά και έντονα όχι μόνο στο στομάχι σου αλλά και να την νιώσεις έντονα στο λαιμό σου εκπνέοντας με ένταση, δίνεις το μήνυμα στον εγκέφαλό σου ότι όλα είναι καλά και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για να βρίσκεται σε στρες. Είναι ό,τι καλύτερο και ευεργετικότερο μπορείς να κάνεις οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι, ακόμη και ανάμεσα σε πολύ κόσμο.

3. Συνδέσου με το χρώμα

Όποτε στρεσάρομαι πολύ, με βοηθά άπειρα να συνδέομαι με το μπλε χρώμα. Είτε να το φοράω είτε να το φαντάζομαι είτε να το βλέπω, το μπλε χρώμα έχει χαλαρωτική επίδραση στον ψυχισμό μας και μας προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς.

4.Λεβάντα

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, η μυρωδιά της λεβάντας μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα στη διάθεσή μας, αφού μπορεί να μας χαλαρώσει άμεσα. Ένα μικρό μαξιλαράκι εμποτισμένο με εκχυλίσματα λεβάντας μπορεί να σε χαλαρώσει σε δευτερόλεπτα όποτε το χρειαστείς. 

5. Ντους

Το νερό, έχει πάντα ευεργετική επίδραση όχι μόνο στο σώμα μας αλλά και στον ψυχισμό μας αν επιλέξουμε να εκμεταλλευτούμε σωστά όλες τις πτυχές αυτής της “απλής” καθημερινής συνήθειας. Κλείνω τα μάτια μου και κάτω από το ζεστό νερό φαντάζομαι τις αρνητικές μου σκέψεις να ρέουν προς τα κάτω μαζί με τις σταγόνες που φεύγουν. Το βάρος από τους ώμους μου απαλύνεται, το νερό παίρνει μακριά του όλα όσα με επιβαρύνουν. Σειρά έχει το Palmolive Purifying Clay με άργιλο.

Η σύνθεσή του με άργιλο και αλόη, δεν έχει μόνο ηρεμιστικές ιδιότητες λόγω αρώματος αλλά κάνει επίσης και ήπια απολέπιση στην επιδερμίδα. Ο άργιλος φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές και στυπτικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα και κάθε φορά που κάνω ντους μετά από μια δύσκολη ημέρα, αισθάνομαι ότι το Palmolive Purifying Clay, διώχνει μακριά τις τοξίνες από τις σκέψεις μου αλλά και από το σώμα μου. Τις ημέρες που ήμουν λίγο πιο “σκληρή” με τον εαυτό μου, χρησιμοποιώ το Palmolive Pampering Clay με άργιλο και εκχύλισμα άγριου τριαντάφυλλου. Η απαλότητα που αφήνει στην επιδερμίδα μου είναι ακριβώς αυτό που έχω ανάγκη να αισθανθώ έπειτα από μια σκληρή ημέρα. Το δέρμα μου, καθαρό, λαμπερό και αποτοξινωμένο ακτινοβολεί θετική διάθεση.