Αυτά τα βακτήρια κάνουν καλό στο πρόσωπό σου

Όλοι μαχθούμε να απομακρύνουμε τα βακτήρια από την επιδερμίδα μας και όχι άδικα αφού είναι η αιτία δημιουργίας της ακμής και ένα σωρό άλλων δυσλειτουργιών της. Κι όμως, υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος βακτηριδίων τα οποία όχι μόνο μας κάνουν καλό αλλά πλέον τα αναζητάμε για την ευεργετική τους δράση στην επιδερμίδα μας. 

Πρόκειται για τα πρεβιοτικά τα οποία ως τώρα είχαμε συνδέσει με άλλες λειτουργίες του οργανισμού μας, ωστόσο πλέον κάνουν καλό και στην επιδερμίδα μας. 

Τα πρεβιοτικά είναι βακτήρια τα οποία που βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την ισορροπία του, συμμαχώντας με τα τρισεκατομμύρια βακτηρίων που ζουν σε αυτό, ενισχύοντας τη φυσική ασπίδα, γνωστή ως μικροβίωμα του δέρματος.

Η πιο γνωστή πηγή πρεβιοτικών είναι το γιαούρτι ενώ λιγότερο από 10 χρόνια πριν οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει περισσότερα από 200 διαφορετικά είδη μικροβίων τα οποία ζουν στον οργανισμό μας. Σήμερα υπάρχουν περίπου 10.000 γνωστά διαφορετικά μικρόβια στον οργανισμό μας τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη γενικότερη υγεία και ευεξία μας. 

Πώς δρουν όμως τα πρεβιοτικά στην επιδερμίδα μας;

Η επιφάνεια της επιδερμίδας μας είναι ένα πολυδιάστατο περιβάλλον πάνω στο οποίο ζουν πολλοί μικροοργανισμοί. Ακόμη και αν έχουμε νεκρά κύτταρα, ο πληθυσμός των μικροοργανισμών που ζει στην επιδερμίδα μας, επηρεάζει την όψη της κάνοντάς τη να δείχνει νεότερη καθώς έξαιτίας τους η επιδερμίδα μας διατηρεί τη φυσική ισορροπία της. 

Τι εννοούμε ισορροπία της επιδερμίδας; 

Με τον όρο ισορροπία της επιδερμίδας εννούμε ότι τα βακτήριά της βρίσκονται στο σωστό αριθμό ώστε να μας επωφελούν αντί να είναι επικίνδυνα για εμάς. Όταν τα βακτήρια βρίσκονται σε ανισορροπία, τότε μπορούν να προκληθούν διάφορα ανεπιθύμητα στην επιδερμίδα μας, όπως για παράδειγμα ακμή, ερεθισμούς και ερυθρότητα. 

Τα πρεβιοτικά είναι η πηγή ενέργειας των προβιοτικών – τροφοδοτούν τα βακτήρια, ώστε να διατηρήσουν ένα ισορροπημένο μικροβίωμα, απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή λειτουργία του δερματικού φραγμού και την άμυνα του δέρματος.

Στη νέα συλλογή Korres περιέχει τη τεχνολογία των πρεβιοτικών και προβιοτικών και χαρίζει ένα βαθιά ενυδατωμένο, ισορροπημένο, δέρμα, που έχει αντοχή ώστε να διατηρεί τη νεανική όψη και φρεσκάδα του. Είναι αυτή η αντοχή και δύναμη που συμβάλλει στη λαμπερή εικόνα του δέρματος. Η σειρά περιλαμβάνει επίσης τρεις τύπους υαλουρονικού οξέος χαμηλού μοριακού βάρους προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση αφού απορροφώνται ευκολότερα από την επιδερμίδα κάνοντάς το δέρμα μας να δείχνει “γεμάτο”. H σειρά περιέχει επίσης ως βασικό συστατικό το Waterpatch complex, ένα ενυδατικό σύμπλεγμα βιοπολυμερών και υαλουρονικού οξέος χαμηλού μοριακού βάρους προσφέροντας ενυδάτωση στο δέρμα που διαρκεί 48 ώρες. Το WaterPatch Complex περιέχει ένα σύμπλεγμα υψηλής απόδοσης ενυδατικών παραγόντων που απελευθερώνονται σταδιακά για να κλειδώσουν το νερό στο δέρμα. 

Από τη σειρά ξεχώρισα ιδιαίτερα την κρέμα ματιών για 48ωρη ενυδάτωση η οποία καταπολεμά το πρήξιμο, τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους. Είναι εμπλουτισμένη με πρωτεϊνες γιαουρτιού, ενυδατικό πλέγμα βιοπολυμερών και εκχύλισμα rhodiola rosea προσφέροντας τόνωση και χαρίζοντας ξεκούραστο βλέμμα. 

Μου άρεσε επίσης η κρέμα νυκτός η οποία είναι εμπλουτισμένη με πρεβιοτικά και προβιοτικά, πρωτεϊνες γιαουρτιού, ενυδατικό πλέγμα βιοπολυμερών, τύπους υαλουρονικού οξέος και φυτικά βούτυρα. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και είδα την επιδερμίδα μου πιο λαμπερή το επόμενο πρωί.