Η νέα τάση για απαλή επιδερμίδα λέγεται “cloudless skin” και είναι τέλεια

Μετά το glass skin και το honey skin, έρχεται ένα νέο trend στην περιποίηση προσώπου το οποίο ονομάζεται Cloudless Skin. Ουσιαστικά πρόκειται για αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς πόρους και φυσικά ως trend προέρχεται από τις φίλες μας τις κορεάτισσες. 

Για να το πετύχεις η διαδικασία είναι σχετικά απλή αλλά πρέπει να την εφαρμόζεις ευλαβικά και με συνέπεια καθημερινά χωρίς να το ξεχνάς ούτε μια μέρα. 

1.Καθημερινός καθαρισμός προσώπου 

Χωρίς το σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας όλα τα υπόλοιπα βήματα είναι απολύτως μάταια. Αν δεν έχουν αφαιρεθεί από την επιφάνειά της ρύποι, σκόνες, λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα, όποια προϊόντα και να εφαρμόσεις μετά, δεν θα δράσουν όπως πρέπει. 

2.Βαθιά ενυδάτωση

Μετά τον καθαρισμό ακολουθεί η ενυδάτωση. Καλό θα είναι να προτιμάς ενυδατικό ορό αντί για ενυδατική κρέμα, καθώς η λεπτόρρευστη υφή του απορροφάται καλύτερα και γρηγορότερα από την επιδερμίδα μας.

3.Κάνε mapping τις ανάγκες της επιδερμίδας σου 

Πολλές φορές μπορεί να μπερδευτούμε σχετικά με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και να νομίζουμε ότι είναι διαφορετικές από ότι στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα για όλο σας το πρόσωπο ενώ για τα μάτια να χρειάζεσαι εξειδικευμένη αντιγηραντική δράση. Ακόμη και αν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο μέρος του προσώπου αξίζει να επενδύσετε στα κατάλληλα προϊόντα.

4. 8ωρος ύπνος και τα σωστά sleepover προϊόντα

Ο ύπνος μας δείχνει φρέσκιες γιατί κατά τη διάρκειά του, οι βλάβες του οργανισμού μας αποκαθίστανται. Εκτός αυτού όμως, μπορείς να εκμεταλλευτείς τον ύπνο σου για να εφαρμόσεις ενυδατικές μάσκες προσώπου αφήνοντάς τις να δράσουν όλη τη νύχτα στην επιδερμίδα για θεαματικά αποτέλεσμα το επόμενο πρωί. 

5.Τακτική απολέπιση

Η επιδερμίδα είναι και δείχνει πιο απαλή αν χρησιμοποιείς ένα ελαφρύ scrub 2 φορές την εβδομάδα. Εφαρμόσε το σε στεγνή επιδερμίδα και κάνε απαλές κινήσεις μασάζ με βρεγμένα χέρια. Τέλος ξεπλύντε με χλιαρό νερό και αφἠστε την επιδερμίδα να στεγνώσει φυσικά.