Η ενίσχυση της σεξουαλικότητάς σου είναι το κλειδί για πνευματική υγεία

*photo: Kosas.

Το να ενισχύεις τη σεξουαλικότητά σου δεν έχει να κάνει μόνο με μεγαλύτερη απόλαυση αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να ενισχύσει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο καθημερινά.

Ζούσαμε σε μια εποχή που η σεξουαλικότητα της γυναίκας ήταν ενοχοποιημένη για πολλά από τα κακά αυτου του κόσμου. Το πρόβλημα ξεκινούσε συνειδησιακά κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν με την υποτιθέμενη Εύα να αποπλανεί τον Αδάμ στερώντας του για πάντα τη ζωή στον παράδεισο. Κατά καιρούς στην ιστορία η σεξουαλικότητα της γυναίκας ήταν υπεύθυνη για τα αμαρτήματα του άντρα (βλ. η Σαλώμη φταίει για τη δολοφονία του Ιωάννη) ενώ πάντα οι απελευθερωμένες γυναίκες θεωρούνταν επικίνδυνες. 

Στην εποχή του κινήματος #metoo, όπου το ανδρικό φύλο χρησιμοποιεί τη σεξουαλική παρενόχληση ως επίδειξη ισχύος, μπορεί η σεξουαλικότητα της γυναίκας να την οδηγήσει στη συναισθηματική, πνευματική και σωματική ισορροπία;

Σύμφωνα με τους ειδικούς και τους ολιστικους θεραπευτές, υπάρχουν πολλά οφέλη στην εκτόνωση της σεξουαλικής μας ενέργειας.

Ο Dr. Sadeghi υποστηρίζει ότι η ενέργειά μας πρέπει να κινείται ελεύθερα μέσα στο σώμα μας ώστε να αισθανόμαστε καλά, διαφορετικά μειώνεται η ζωτικότητά μας και οι βιολογικές μας λειτουργίες. Αυτή η ενέργεια, κινείται ανάμεσα σε 12 κεντρικά σημεία του σώματός μας τα οποία αφορούν στα βασικά μας όργανα. Όταν η σεξουαλική μας ενέργεια καταπιέζεται και δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στον οργανισμό μας παρά μπλοκάρεται σε συγκεκριμένα σημεία, επηρεάζει την ορθή λειτουργία των οργάνων μας, η οποία ονομάζεται συναισθηματική πανοπλία, σύμφωνα με τους γιατρούς. 

Αυτό το μπλοκάρισμα του οργανισμού, αν είναι μακροχρόνιο μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα, χρόνιες λοιμώξεις στο ουροποιητικό, προστατίτιδα και μείωση της λίμπιντο. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ενίσχυση της σεξουαλικής μας ενέργειας δεν αφορά στον τρόπο που ντυνόμαστε, που φλερτάρουμε και που εκφράζουμε εμφανώς τον εαυτό μας αλλά στη συνείδηση ότι αυτή η πράξη προσφέρει ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα αγάπης στην ύπαρξή μας ακόμη και αν δεν πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας σταθερής σχέσης. Το να επιλέγουμε συνειδητά να ενισχύουμε τη σεξουαλικότητά μας, μπορει σύμφωνα με τους ειδικούς να μας βοηθήσει να είμαστε πιο αισθαντικοί και σε άλλα πράγματα της καθημερινότητάς μας, όπως για παράδειγμα να απολαμβανουμε το φαγητό, τη φύση, τις μυρωδιές, με περισσότερες αισθήσεις. 

Πολλές γυναίκες ενισχύουν τη σεξουαλικότητά τους επιλέγοντας ιδιαίτερα εσώρουχα ακόμη και αν δεν πρόκειται να τα δει ο συντροφός τους ή ακόμη και αν είναι single. Tα φίνα εσώρουχα τους δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας, δύναμης και θηλυκότητας.

Όμως η σεξουαλικότητα έχει και οφέλη για την υγεία μας. Όταν διεγείρονται οι αισθήσεις μας μέσω της σεξουαλικότητας, τότε ενεργοποιείται στον εγκέφαλό μας το CN0. Αυτό είναι ένα από τα 13 νεύρα στον εγκέφαλό μας που φτάνει σε όλο μας το σώμα και το οποίο ελέγχει τη λειτουργία των βασικών αισθήσεών μας. Όταν ενεργοποιείται αυτό το νεύρο, το νευροπεπτίδιο οξυτοκίνη ενεργοποιείται επίσης και κορυφώνεται κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της πράξης. Συμφωνα με έρευνες η οξυτοκίνη έχει πανίσχυρη θεραπευτική δράση στον οργανισμό και το παρασυμπαθητικό μας σύστημα, μειώνοντας το στρες, την κατάσταση fight or flight και προκαλεί αίσθημα ελευθερίας στον άνθρωπο. Ακόμη η οξυτοκίνη έχει την ικανότητα να μειώνει το σωματικό πόνο και τις φλεγμονές. 

Η πνευματική μας υγεία ωφελείται επίσης καθως σύμφωνα με ιατρούς και ψυχολόγους, η σεξουαλική απελευθέρωση βοηθά το άτομο να αισθάνεται πιο ασφαλής και να συνδέεεται με τους άλλους ανθρώπους με έναν ουσιαστικό τρόπο, ενισχύοντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή του. 

Η σεξουαλική μας ενέργεια συνδέεται και με το δεύτερο ενεργειακό μας κέντρο, το τσάκρα που βρίσκεται κάτω από τον αφαλό μας και αντιστοιχεί σε πορτοκαλί χρώμα. Επίσης αυτό το τσάκρα συνδέεται με τη δημιουργικότητά μας. Όταν αυτό το κεντρο μας ξεμπλοκάρει, τότε γινόμαστε πιο δημιουργικοί και προκύπτουν νέες ιδέες. 

 

shares