Αυτή η έρευνα υποστηρίζει ότι η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα

Κορίτσια ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας, γιατί μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε για τους τρόπους που μπορούμε να αποκτήσουμε το τέλειο δέρμα. Σύμφωνα με το βιβλίο της Regena Thomashauer, η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτέλεσματα για την όψη της επιδερμίδας. Αυτή η ιδέα, υποστηρίζεται και από τα αποτελέσματα της έρευνας του David Weeks. Σύμφωνα με την έρευνά του ανάμεσα σε 3.500 γυναίκες, όσες συνευρίσκονταν με τον σύντροφό τους 3 φορές την εβδομάδα, έδειχναν ως και 10 χρόνια νεότερες από όσα ζευγάρια απολάμβαναν ερωτικά ο ένας τη συντροφιά του άλλου λιγότερες φορές την εβδομάδα.

Η έρευνα όμως δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με νεότερες μετρήσεις της ιατρικής, κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, ο οργανισμός των γυναικών απευλευθερώνει ορμόνες οι οποίες είναι ευεργετικές για την επιδερμίδα. Για παράδειγμα, ο οργανισμός μας εκκρίνει οιστρογόνα, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση του κολλαγόνου ενώ μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης η οποία είναι η ορμόνη του στρες. Γνωρίζουμε όλες τι δημιουργεί το στρες στον οργανισμό μας: κατακράτηση υγρών, πρήξιμο, λιπαρότητα και πολλές φορές όλες οι τοξίνες που δημιουργούνται προκαλούν την εμφάνιση ακμής.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του πιο διασκεδαστικού τρόπου για να συνδέεσαι με το σύντροφό σου όμως δεν σταματά εδώ. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης, τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος, γεγονός το οποίο βοηθά στην ανάπλαση του κολλαγόνου. Παράλληλα απευλευθερώνεται η οξυτοκίνη, η ορμόνη της ευτυχίας η οποία οδηγεί σε καλύτερο ύπνο και άρα ακόμη καλύτερη επιδερμίδα αφού κατά τη διάρκεια του ύπνου το δέρμα μας αναπλάθεται ευκολότερα.

Σαφώς και η κατάλληλη περιποίηση της επιδερμίδας μας με τα ιδανικά προϊόντα καθώς και η διατροφή μας είναι ο βασικότερος παράγοντας για το τέλειο δέρμα, όμως δεν θα ήταν κακό να έχεις υπόψη σου ότι η ερωτική ζωή με το σύντροφό σου, μπορεί να σε ωφελήσει ακόμη περισσότερο από ότι στη διάθεσή σου. 

shares