Έχεις τη δύναμη στα χέρια σου. Ένα πανέξυπνο εργαλείο για να κατακτήσεις συναισθηματική ισορροπία και ευημερία

Όλες οι γυναίκες επιθυμούμε συναισθηματική ισορροπία και οικονομική ευημερία. Η “τελειότητα” είναι στο DNA μας άλλωστε και γιατί όχι, αφού βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν αξίζουμε τίποτα λιγότερο από αυτό. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές έχουμε μια μικρή φωνούλα μέσα μας η οποία προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο.

Αυτό που δεν γνώριζα πριν ξεκινήσω τη Ψυχοδυναμική Χρωματοθεραπεία ήταν ότι μπορούμε να περιορίσουμε την ανασφάλεια της αποτυχίας, χρησιμοποιώντας τη βοήθεια ενός πολύ συγκεκριμένου χρώματος το οποίο δεν είναι άλλο από το ροζ. Το ροζ χρώμα, συμβολίζεται από το άπειρο, την ισορροπία στο συναισθηματικό και οικονομικό τομέα ενώ η “εργασία” μαζί του μπορεί να μας αποκαλύψει όλους τους ασυνείδητους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε επιτρέψει στον εαυτό μας να τα κατακτήσει. Ανακαλύπτοντας τη νέα σειρά OPI Tokyo collection, ενθουσιάστηκα βλέποντας μια μεγάλη γκάμα του ροζ, από γλυκά ροζ της χρυσαυγής μέχρι βαθιά, αρχοντικά τριανταφυλλί του ηλιοβασιλέματος.

Μπορεί το μανικιούρ μας να αποτελέσει εργαλείο για τη βελτίωση του ψυχισμού μας;

Σύμφωνα με τη Ψυχοδυναμική Χρωματοθεραπεία, ναι! Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι κάτι τόσο “απλό” και καθημερινό, όπως η επιλογή του χρώματος του μαν

ικιούρ μας μπορεί να ενισχύσει τις ασυνείδητες εσωτερικές διεργασίες που πραγματοποιούνται σ

τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με βάση την Ψυχοδυναμική Χρωματοθεραπεία, τα χρώματα ταβιώνουμε με δύο τρόπους: με το να τα βλέπουμε και να τα αισθανόμαστε. Η ενσυναίσθηση του κάθε χρώματος είναι μάλιστα εντονότερη από ότι να τα βλέπουμε απλώς, καθώς το κάθε χρώμα δημιουργείται από την ένταση της αντανάκλασης ή απορρόφησης του φωτός, με την ενέργεια αυτή να είναι απολύτως μετρήσιμη βάσει φυσικής στο περιβάλλον της. Η επιλογή του χρώματος του μανικιούρ μας ως εργαλείο θεραπείας μέσω των χρωμάτων έχει επιστημονική υπόσταση καθώς διεγείρονται στο άτομο συγκεκριμένοι νευρώνες που το ωθούν στη λήψη αντίστοιχων αποφάσεων.

Πώς μπορεί το ροζ χρώμα να βοηθήσει στις αποφάσεις που λαμβάνω για τη συναισθηματική μου ισορροπία;

Θα το ανακαλύψουμε μαζί στο What Makes You Feel Beautiful workshop, το Σάββατο 11/05 όπου με τη σύμβουλο Ψυχοδυναμικής Χρωματοθεραπείας κα Ελευθερία Κοντομάρη και τη βοήθεια της OPI θα γνωρίσουμε τα οφέλη αυτού του πρωτοποριακού τρόπου θεραπείας.

Η Ψυχοδυναμική Χρωματοθεραπεία είναι μία ευρέως διαδεδομένη θεραπευτική μέθοδος σε όλο τον κόσμο ενώ σταδιακά έχει έρθει και στη χώρα μας. Στην πράξη ο θεραπευόμενος συνδέεται με το χρώμα του, το οποίο τον φέρνει σε επαφή με την ψυχή του και φανερώνει άλυτα θέματα που υπάρχουν στο ασυνείδητο επίπεδο. Η αποκατάσταση γίνεται με την ταχύτητα του φωτός, δηλαδή γίνεται άμεσα αντιληπτή η αιτία του προβλήματος και ταυτόχρονα επιλύεται. Είναι μια πολύ βαθιά αλλά εξαιρετικά γρήγορη θεραπεία γιαυτό και όσοι τη δοκιμάζουν ενθουσιάζονται αφού μπορούν να επιλύσουν διάφορα εσωτερικά ζητήματα πολύ γρήγορα. Ένα απίθανο βιωματικό “παιχνίδι” με μπαλόνια που σκοπό έχει να μας αποκαλύψει ποιοι είναι οι λόγοι που εμποδίζουμε ασυνείδητα τον εαυτό μας να ευτυχήσει και τον κρατούν μακριά από την αυτοπεποίθησή του περιμένει όλες τις παρευρισκόμενες.

Μαζί μας θα βρίσκεται και η OPI με τη νέα Tokyo Collection με την οποία θα δούμε έξυπνους τρόπους για να υπενθυμίζουμε καθημερινά στον εαυτό μας τις αξίες που μας χαρίζουν ακλόνητη αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Κλείσε τη θέση σου για το  “What Makes You Feel Beautiful” workshop  μέσω του viva.gr εδώ. Το κόστος συμμετοχής είναι 15€ και απαιτείται προκράτηση θέσης. Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα διατεθεί για την ενίσχυση των δράσεων των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. 

Κάθε συμμετέχουσα θα λάβει και μια goodie bag με δώρα από την OPI ώστε να πειραματιστεί στην πράξη στην καθημερινότητά της και να διαπιστώσει τη δύναμη που έχει στα… χέρια της.