Γιατί ερωτευόμαστε δίχως δισταγμό ένα ξένο αλλά όχι τον εαυτό μας;

Πάντα το είχα απορία και μου φαινόταν τελείως εξωφρενικό πώς είναι δυνατόν να ερωτευτούμε μονομιάς έναν ξένο, κάποιον που έχουμε δει μόλις λίγες φορές στη ζωή μας και όταν πρόκειται για τον εαυτό μας να δυσκολευόμαστε τόσο πολύ να του δώσουμε την αγάπη που αξίζει;

Η αυτοαποδοχή είναι κάτι για το οποίο μοχθεί το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου πληθυσμού ανεξαρτήτως ηλικίας καθώς τείνουμε να συγκρίνουμε συνεχώς τον εαυτό μας με άλλες γυναίκες. Πώς επέρχεται η αυτοαποδοχή όμως; Σίγουρα αυτό δεν ειναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε μια μέρα, αλλά το να πιστεύουμε στον εαυτό μας θέλει συνεχή προσπάθεια, εξάσκηση και καθημερινή επιβολή στους φόβους μας. Διάβασε παρακάτω μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα την αυτοαποδοχή. 

Δες το πραγματικό σου πρόσωπο

Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να μας “δούμε” όπως μας βλέπουν οι άλλοι. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, τείνουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας ασχημότερο από ότι μας βλέπουν οι άλλοι. Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; 

Τα λάθη είναι τα καλύτερα

Όλοι κάνουμε λάθη επομένως σταμάτα να αυτομαστιγώνεσαι που πήρες τη λιγότερο σωστή απόφαση. Τα λάθη μας βοηθούν να εξελιχθούμε και έτσι κανονικά θα έπρεπε να είσαι ευγνώμων για αυτά, ακόμη και αν αυτή τη στιγμή νιώθεις ντροπή, θυμό ή απόγνωση που τα έκανες. Η ζωή δεν έρχεται με οδηγίες χρήσης και όσο προσπαθούμε να επιβιώσουμε μέσα σε αυτή είναι λογικό κάποια πράγματα να μη μας “βγουν”. Ξεπέρασέ το. 

 Στο What Makes You Feel Beautiful workhop, μπορείς να μάθεις όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να σε γνωρίσεις καλύτερα και να εκτοξεύσεις την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί Ψυχοδυναμική Χρωματοθεραπεία στην Ελλάδα. Το κόστος συμμετοχής είναι 15€ και απαιτείται προκράτηση θέσης. Κλείσε το εισιτήριό σου μέσω viva.gr εδώ 

Κανείς δεν είναι τέλειος

Όλοι έχουν τις δικές τους μάχες να δώσουν καθημερινά. Κάτι που εσύ μπορεί να βλέπεις στο Instagram ως τέλεια ζωή, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Κανείς δεν είναι τέλειος και η τέλεια ζωή δεν υπάρχει για κανέναν. Πάψε να εύχεσαι να ζούσες τη ζωή κάποιου άλλου και δες τί θα κάνεις για τη δική σου ζωή.

Μη ψάχνεις την αγάπη γύρω σου, ψάξε τη μέσα σου

Μην αναζητάς την αγάπη και την αποδοχή γύρω σου, στους φίλους σου ή στο σύντροφό σου. Η αγάπη για τον εαυτό σου βρίσκεται ήδη μέσα σου. Κανείς δεν έχει έρθει σε αυτή τη ζωή για να σε “συμππληρώσει”, αλλά για να είσαι ολοκληρωμένη, μόνη σου. Αν σε βλέπεις εσύ ως μισή, το ίδιο θα σε βλέπουν και οι άλλοι, ότι δηλαδή κάτι σου λείπει. Η αγάπη για τον εαυτό μας έρχεται σιγά σιγά μέσα από την αυτογνωσία και την καθημερινή προσπάθεια. 

Βρες τους σωστούς ανθρώπους για εσένα

Μην ανησυχείς αν δεν έχεις βρει τους κατάλληλους φίλους για εσένα, όσο χρονών και αν είσαι. Το “tribe” σου είναι σίγουρα εκεί έξω και μη συμβιβάζεσαι με ανθρώπους και φιλίες που δεν σε ικανοποιούν όσο θα ήθελες μόνο και μόνο για να μη νιώθεις μοναξιά. Προτίμησε να περνάς την ώρα σου με θετικούς ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, που σου δείχνουν πόσο σε εκτιμούν και μετά από λίγη ώρα μαζί τους νιώθεις ευχάριστα και όχι άσχημα για τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο, ούτε να κρατήσεις εκείνη τη μακροχρόνια φιλία η οποία δεν σε κάνει να νιώθεις καλά πια, καθώς οι άνθρωποι αλλάζουν, ΕΣΥ αλλάζεις, μπορεί πλέον να μην είστε ιδανικοί ο ένας για τον άλλο και αυτό είναι οκ. 

Παρατήρησε τον εαυτό σου

Ακόμη και αν δεν σου αρέσει να γράφεις ή να κρατάς ημερολόγιο, μπορείς να παρατηρήσεις τις πράξεις και τις σκέψεις σου κάθε μέρα ώστε να διαπιστώσεις τί σε βοηθά να πηγαίνεις μπροστά. Θα αρχίσεις να παρατηρείς ποιες είναι οι συνήθειες που σου δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητά σου και τα προβληματικά σημεία στον τρόπο σκέψης σου. Θα καταλάβεις περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου και θα μπορέσεις να βελτιώσεις τα σημεία που σε δυσκολεύουν.

Η αυτοαποδοχή θέλει προσπάθεια, αλλά μόλις κάνεις το πρώτο βήμα θα διαπιστώσεις ότι είναι μια συναρπαστική διαδικασία. 

Κλείσε τη θέση σου για το What Makes You Feel Beautiful workshop όπου θα μάθουμε όλους τους τρόπους για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να γεμίσουμε αυτοπεποίθηση με τη μέθοδο της Ψυχοδυναμικής Χρωματοθεραπείας. Το workshop θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/05 και ώρα 11.00 π.μ. στο Solid Constructions (Oμήρου 1, Φάρος Ψυχικού) ενώ απαιτείται προκράτηση θέσηςΚόστος συμμετοχής 15€. Μέρος των εσόδων από την πώληση των εισιτηρίων διατίθεται στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος. 

shares