Να γιατί θα πρέπει να γιορτάζεις την παραμονή κάθε νέου μήνα

Photo via @momcrushmonday

Κάθε τελευταία μέρα του μήνα, έχω τον προσωπικό μου εορτασμό κάτι σαν “New Month’s Eve”. Μου αρέσει να βρίσκω λόγους να “γιορτάζω” την καθημερινότητά μου, ωστόσο ο κάθε νέος μήνας είναι ένας σημαντικός λόγος για να το κάνω και όχι μόνο από ρομαντική διάθεση αλλά με βοηθά πραγματικά να εφοδιαστώ με ενέργεια (και πρακτικότητα) για τον μήνα που έρχεται. 

Για να το πετύχω αυτό, κάθε παραμονή νέου μήνα κάνω στον εαυτό μου τις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Ποιες είναι οι αγαπημένες μου αναμνήσεις από τον μήνα που πέρασε; Για ποιά πράγματα είμαι ευγνώμων; 
2. Ποιοι ήταν οι στόχοι μου για το μήνα που πέρασε; Σε ποιά φάση βρίσκομαι; Τί έκανα για να τους πετύχω; 
3. Πήρα κάποια μαθήματα τον προηγούμενο μήνα; Ποιά; 
4. Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω το μήνα που πέρασε με μια λέξη, ποια θα ήταν αυτή; 
5. Τί θέλω να πετύχω το νέο μήνα; 
6. Ποια είναι τα 3 χαρακτηριστικά ή δεξιότητές μου που πρέπει να βελτιώσω αυτό το μήνα για να τα πάω καλύτερα; 

Γράψτο. 

Για να πετύχω καλύτερα τους στόχους μου κάθε νέο μήνα, γράφω τους τρεις πιο σημαντικούς σε ένα post it και το βάζω σε σημείο που μου είναι ορατό κάθε μέρα. Η προθέσεις μας για να πετύχουμε κάτι στη ζωή μας είναι το 50% της επιτυχίας, ωστόσο το υπόλοιπο 50% είναι η πραγματική προσπαθεια που κάνουμε.

Μη ξεχνάς να φροντίσεις το σώμα σου.

Αν και κάνω συχνά body scrub, δεν αμελώ ποτέ να το κάνω την τελευταία μέρα κάθε μήνα. Δες το σαν προσωπικό τελετουργικό, ωστόσο έτσι αισθάνομαι ότι φεύγει από πάνω μου η “σκόνη” που άφησε ο μήνας που πέρασε.

Έλεγξε την πρόοδό σου από πέρυσι τέτοια μέρα 

Πολλές φορές ξεχνάμε το πόσο μακριά έχουμε φτάσει καθώς οι περισσότεροι έχουμε μέσα μας μια φωνούλα η οποία μας λέει ότι πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρότερα για να τα καταφέρουμε καλύτερα. Ωστόσο αν δεν βλέπουμε και την πρόοδό μας, δεν θα έχουμε και το κουράγιο να συνεχίσουμε. Έλεγξε πόσο μακριά έχεις φτάσει ως τώρα και πες ένα μπράβο στον εαυτό σου, γιατί το αξίζεις. 

Επαναπροσδιόρισε το budget σου. 

Η διαχείριση των οικονομικών ίσως δεν είναι ευχάριστη για πολλούς καθώς μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις μας οι οποίες συνήθως μας φορτώνουν με άγχος. Όμως αν ορίσουμε το budget του μήνα από την αρχή του και τακτοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας, τότε ξεπερδεύουμε μια και καλή με αυτό χωρίς να φορτώνουμε τον εαυτό μας με περισσότερο στρες.  

 

shares