Κρύσταλλοι: μπορούν να θεραπεύσουν και να ενισχύσουν την ομορφιά;

kristalloi mporoun na therapeusoun kai na enisxusoun tin omorfia

*photo via Pinterest 

Η “μαγεία” και η μυστηριακή αίσθηση που αποπνέουν οι κρύσταλλοι δεν είναι κάτι νέο, για την ακρίβεια γοητεύει πολλούς ανθρώπους χιλιάδες χρόνια τώρα. Στους κρύσταλλους έχουν αποδοθεί διάφορες ιδιότητες, θεραπευτικές, μαγικές και φιλοσοφικές ενώ πάντα ασκούν μια ιδιαίτερη έλξη στην προσοχή των ανθρώπων γύρω τους.

Μπορούν όντως οι κρύσταλλοι και η κρυσταλλοθεραπεία να βελτιώσουν και να θεραπεύσουν διάφορα κομμάτια της ζωής μας; Δεν θα μπορούσε κανείς να απαντήσει με σιγουριά σε θεωρητικό επίπεδο καθώς η δράση τους έγκειται στον τρόπο που βιώνει ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά την επαφή του με τους κρυστάλλους.

Τί ακριβώς είναι οι κρύσταλλοι;

Οι κρύσταλλοι είναι αποτέλεσμα γεωλογικών διεργασιών εκαατοντάδων χιλιάδων χρόνων ενώ πριν εξορυχθεί ο κάθε ένας, βρισκόταν στο έδαφος χιλιάδες χρόνια πριν. Kάποιοι από αυτούς σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να βρίσκονταν στο έδαφος από την αρχή της δημιουργίας του πλανήτη μας. Πρόκειται για χημικές ενώσεις οι οποίες αποκτούν κρυσταλλική δομή και σύστασή τους προέρχεται από το μάγμα του πυρήνα της γης το οποίο κρυσταλλοποιείται. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας τους, απορροφούν και έπειτα μεταδίδουν την ενέργεια του περιβάλλοντος στο οποίο σχηματίστηκαν, καθώς ουσιαστικά η δημιουργία τους συμβαίνει σε απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες εντός του εσωτερικού της γης. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η ενέργειά τους σχετίζεται με τον ηλεκτρομαγνητισμό καθώς ο χαλαζίας για παράδειγμα εμφανίζει το πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο δηλαδή όταν του ασκηθεί πίεση παραμορφώνεται ελαφρά και εμφανίζει ηλεκτρικές ιδιότητες.

Η επαφή μας με τους κρυστάλλους δεν μας βελτιώνει μόνο σε πρακτικό επίπεδο αλλά έχουμε κάνει ήδη το πρώτο βήμα για να πετύχουμε τους στόχους μας με αποφασιστικότητα αφού έχουμε περάσει από την έννοια της σκέψης του “θέλω να βελτιώσω κάτι στη ζωή μου” , στην πράξη και στο “κάνω κάτι για να βελτιώσω τη ζωή μου”. 

Με τί να ξεκινήσεις;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κάθε κρύσταλλος βοηθά σε διαφορετικά σημεία στον οργανισμό μας.

Ο ροζ χαλαζίας θα σε βοηθήσει να “ανοίξεις” την καρδιά σου χωρίς φόβο ότι θα πληγωθείς και να θεραπεύσεις τα τραύματά σου.

Ο όνυχας μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από κακές συνήθειες όπως για παράδειγμα να κόψεις το κάπνισμα.

Ο κιτρίνης μπορεί να σου χαρίζει ενέργεια και αποφασιστικότητα.

Το τοπάζι να σε βοηθήσει να προσελκύσεις την αφθονία στη ζωή σου, την καλή υγεία και την γενναιοδωρία.

Η κρυσταλλοθεραπεία δεν χρησιμοποιείται μόνο σχετικά με τη θεραπεία της ψυχής και του σώματος αλλά πλέον έχει ενσωματωθεί και σε πολλές θεραπείες ομορφιάς, όπως ο νεφρίτης στο Gua Sha. 

Υπάρχουν άπειροι κρύσταλλοι για διαφορετικές ανάγκες μπορείς να απευθυνθείς σε ένα εξειδικευμένο θεραπευτή ώστε να δοκιμάσεις τα ωφέλη αυτής της εναλλακτικής θεραπείας.