Το μέρος το σώματος σου που πρέπει να κάνεις μασάζ καθημερινά

meros somatos masaz kathimerina

Oι περισσότερες “πρωτοποριακές” τεχνικές ευζωίας αλλα και στο πεδίο της ομορφιάς και τη φιλοσοφία όλων των νέων προϊόντων, στην ουσία βασίζονται σε αρχαίες πρακτικές ολιστικής υγείας. Μια από αυτές τις αρχαίες πρακτικές που έχουν αρχίσει και κατακλύζουν τα spa είναι το μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς. Παρόλο που στη σκέψη ότι το μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να είναι σχετικά άβολο, στην πραγματικότητα είναι αρκετά ανακουφιστικό και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, με βασικότερο ότι απευλευθερώνει την ένταση και στο σφίξιμο που αισθανόμαστε στο στομάχι. 

Το μασάζ στο στομάχι έχει τις ρίζες του στην Κινεζική ιατρική και αρχικά χρησιμοποιούνταν από τους Τοϊστές μοναχούς για την αποτοξίνωση και ενδυνάμωση του οργανισμού τους αλλά και στην κατάκτηση της συναισθηματικής ισορροπίας καθώς πολλοί ολιστικοί θεραπευτές θεωρούν ότι άλυτα συναισθηματικά ζητήματα φωλιάζουν στην περιοχή της κοιλιάς και εκδηλώνονται με τη μορφή διαφορων ασθενειών.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς, μόλις 10 λεπτά την ημέρα μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς έχει πολλά οφέλη μερικά από τα οποία είναι τα παρακάτω. 

Βοηθά στην πέψη

Η απαλή, κυκλική κίνηση που εφαρμόζεται στην κοιλιά έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στα προβλήματα με την πέψη και την παλινδρόμηση στομάχου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το μασάζ στο στομάχι μπορεί να βοηθήσει στη λεμφατική λειτουργία και το κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού μας.

Μειώνει τα συμπτώματα του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου

Το συστηματικό μασάζ στην κοιλιά μειώνει τα συπτώματα της περιόδου θεαματικά, όπως τον πόνο, την κατακράτηση υγρών και το άγχος.

Απελευθερώνει από το στρες

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που θα έπρεπε να εντάξετε το μασάζ της κοιλιάς στην καθημερινή περιποίηση του εαυτού σας είναι ότι απελευθερώνει άμεσα από το στρες και το άγχος. Το σφίξιμο στο στομάχι απομακρύνεται αμέσως και το σώμα μας χαλαρώνει μαζί με το μυαλό μας.