Ένα μυστικό για πραγματική καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Η διαδικασία του αδυνατίσματος και της καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, είναι λίγο πολύ γνωστή στις περισσότερες γυναίκες: καλύτερη διατροφή, πολύ νερό, άθληση και προϊόντα περιποίησης που βοηθούν στην καταπολέμηση της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Υπάρχει ωστόσο ανάμεσα από όλα αυτά, ένα πολύ βασικό βήμα το οποίο οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν και δεν εφαρμόζουν κι όμως είναι το πιο σημαντικό για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. 

Αυτό δεν είναι άλλο από το body scrub, δηλαδή την απολέπιση της επιδερμίδας στις προβληματικές περιοχές. Ενώ οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν περιττό το body scrub, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Όπως χρησιμοποιείς καθαριστικά και απολεπιστικά προσώπου πριν εφαρμόσεις την κρέμα σου ώστε να είναι η επιδερμίδα σου έτοιμη να δεχτεί όλα τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης, έτσι ακριβώς χρειάζεται και το σώμα σου. Ειδικά η επιδερμίδα του σώματος χάνει με γοργότερο ρυθμό νεκρά κύτταρα, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν καθώς φράζει τους πόρους της.

Επιπλέον, η σωστή απολέπιση, απομακρύνει υπολείμματα από άλλες κρέμες, ρύπους, σκόνες από τα ρούχα κ.α. και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και πεντακάθαρη έτοιμη για να δεχτεί και να απορροφήσει γρηγορότερα τα προϊόντα αδυνατίσματος.

Ωστόσο η πιο σημαντική δουλειά του body scrub είναι ότι κατά την εφαρμογή του η οποία γίνεται με κυκλικές κινήσεις, διεγείρεται η μικροκυκλοφορία της περιοχής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη αιμάτωση, κυκλοφορία του αίματος, την απορρήφηση των προϊόντων και το “ξυπνημα” των κυττάρων, αφού η κυτταρίτιδα ακριβώς όπως λέει και η λέξη, πρόκειται για μια κατάσταση των κυττάρων. Το δέρμα χωρίζεται σε 3 επίπεδα, την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Η κυτταρίτιδα δημιουργείται όταν εισχωρεί νερό και λίπος ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Λόγω κακής τοπικής αιμάτωσης, ο οργανισμός μας αντί να καίει το λίπος το στέλνει στα λιποκύτταρα που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Έτσι δημιουργούνται σωροί λίπους και νερού σε διάφορα σημεία του σωματος που αυξάνουν σε όγκο και συμπιέζουν τα αγγεία με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του και σε αυτά τα σημεία να δημιουργείται η όψη φλοιού πορτοκαλιού. Το body scrub είναι απαραίτητη διαδικασία για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας καθώς δεν συμπληρώνει απλά τη δράση των προϊόντων αλλά αποτελεί το πρώτο και πιο βασικό βήμα.

Δες παρακάτω τα body scrubs που έχω δοκιμάσει, έχω εγκρίνει και συνεχίζω να χρησιμοποιώ. 

Cinq Mondes Papaya Puree, Body Scrub

Face & Body Scrub φραγκόσυκο, Messinian Spa

Crushed Cabernet Scrub, Caudalie

Scrub σώματος με θαλάσσια άλατα, Apivita

Let’s have fun body scrub, Sephora Collection

Love Beauty and Planet Peace & Glow Muru Muru Butter & Rose 

Revitalizing Body Scrub, Rivage

Body Scub Σημύδας Weleda 

 


 

 

shares