Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τις θαυματουργές sheet masks

ola gnorizeis gia tis thaumatourges sheet masks

*photo via Pinterest

Οι sheet masks έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των beauty experts αλλά και των celebrities αφού έχουν ανακαλύψει τις ευεργετικές τους ιδιότητες ενώ έχουν κατακλύσει το Instagram ήδη εδώ και μερικές σεζόν. Αν δεν τις έχεις δοκιμάσει ακόμη, τώρα είναι μια πολύ καλή ιδέα να ξεκινήσεις, αφού το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ και η επιδερμίδα σου χρειάζεται έξτρα φροντίδα, ενυδάτωση και τόνωση. 

Τί ακριβώς είναι οι sheet masks;

Οι sheet masks είναι μάσκες σε μορφή υφάσματος που έχουν ένα υποτυπώδες σχήμα προσώπου. Είναι κυρίως φτιαγμένες από ίνες, βαμβάκι ή κυτταρίνη και έχουν κενά στην περιοχή των ματιών, της μύτης και του στόματος. Είναι δροσερές καθώς μέσα στη συσκευασία είναι βυθισμένες σε συστατικά σε υγρή μορφή ώστε να εμποτιστούν. 

Μια sheet mask μπορεί να είναι πολύ χαλαρωτική ενώ η παρουσία του υφάσματος, σφραγίζει τα συστατικά στην επιφάνεια της επιδερμίδας ώστε να μη εξατμιστούν, όπως πολλές φορές γίνεται με τις κανονικές μάσκες, καθιστώντας τις έτσι πιο αποτελεσματικές. 

Ποια είναι η δράση τους;

Οι sheet masks λατρεύονται από τις celebrities καθώς η επιδερμίδα ακτινοβολεί και δείχνει εμφανώς αναζωογονημένη μετά από κάθε χρήση, χαρίζοντας το αποτέλεσμα ενός “beauty sleep”. 

Yπάρχουν διάφορα είδη sheet masks για όλους τους τύπους και τις ανάγκες της επιδερμίδας ενώ όσον αφορά στην ενυδάτωση είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και σχεδόν κάθε μέρα για μερικές εβδομάδες ως “θεραπεία” (εξαρτάται από τον τύπο μάσκας) ή να τις χρησιμοποιείς μια με δύο φορές την εβδομάδα για να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου.

Δες παρακάτω τις sheet masks που δοκίμασα και εγκρίνω. 

Thank You Farmer, True Water cotton mask

Bioten Collagen Tissue Mask

Bioten Hyaluronic Tissue Mask

Resting Beach Face Patchology, Set tissue masks