Σταμάτησε να με ενδιαφέρει τί σκέφτονται οι άλλοι για εμένα και άλλαξε η ζωή μου

Το 2018 ήταν μια χρονιά που μου άλλαξε τα φώτα. Μέσα στον ίδιο μήνα έγιναν πολλά “ευχάριστα”: χώρισα και έπρεπε να μετακομίσω τα πράγματά μου, εργαζόμουν σε ένα ομαδικό περιβάλλον το οποίο ήταν λιγότερο φιλικό από όσο περίμενα, η δεύτερη δουλειά μου ως freelancer με γονάτισε χρονικά ενώ σε όλα συνέπεσε και η αλλαγή της έδρας μου.

Το αισθανόμουν ότι τίποτα δεν πήγαινε “σωστά” και ότι έπρεπε να βρω τον τρόπο για να ελέγξω ξανά τη ζωή μου. Επέλεξα να παραμένω μέσα στο σπίτι το περισσότερο διάστημα γιατί δεν ήθελα να εξηγώ σε φίλους και γνωστούς κάθε φορά που βρισκόμασταν το τί γινόταν στη ζωή μου και γενικά έκανα τα πάντα για να μη χρειάζεται να δώσω εξηγήσεις. Δεν ήθελα να συζητήσω τίποτα ούτε καν με τους δικούς μου ανθρώπους, ήθελα απλώς να με παρατήσουν όλοι ήσυχη. 

Mέχρι που αποφάσισα να σταματήσω να με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Σταμάτησα να εστιάζω στο τι θα σκέφτονταν οι άλλοι για εμένα και άρχισα να σκέφτομαι το πώς θα χειριστώ τις καταστάσεις που είχα να λύσω μπροστά μου. Έκανα ένα εκπληκτικό digital detox και επαναπροσδιόρισα τον εαυτό μου. Σταμάτησε να με νοιάζει το τί σκεφτόταν η κακεντρεχής συνάδελφος, ο supervisor μου, ακόμη και το οικογενειακό μου περιβάλλον. Δεν είναι δουλειά μας να μας νοιάζει τί σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, η δουλειά μας είναι να μας ενδιαφέρει το τί σκεφτόμαστε ΕΜΕΙΣ για τον εαυτό μας.

Αν ήθελα να βγω έξω με αλλοπρόσαλλο μακιγιάζ ή ντύσιμο, θα το έκανα γιατί αυτό με έκανε να νιώθω όμορφα και μόνο αυτό τελικά είχε σημασία. Δεν είχα καμία πρόθεση να αφήσω τη γνώμη των άσχετων ανθρώπων στη ζωή μου, να με απασχολήσει τόσο πολύ ώστε να αισθανθώ άσχημα και να με νοιάξει. Εγώ ήξερα τί είμαι και αυτό είναι το μόνο που είχε πραγματική σημασία. 

Ανοίγοντας ξανά τα social media τα οποία λατρεύω, σταμάτησα να ακολουθώ όλους όσους δεν με έκαναν να νιώθω ωραία, χωρίς καμία ενοχή. Σκέφτηκα, τί είναι αυτό που με ενδιαφέρει; Η δουλειά μου, η γυμναστική και ο ψυχισμός μου. Τέλεια, άρχισα να ακολουθώ αντίστοιχους λογαριασμούς. Επίσης, το digital detox με βοήθησε πολύ να καταλάβω ότι δεν είμαι υποχρεωμένη να απαντάω αμέσως στα μηνύματα που μου στέλνουν ίσα ίσα το αντίθετο είναι το παράλογο, αφού αυτό σημαίνει ότι είσαι πάνω από το κινητό όλη την ώρα. 

Μόλις άρχισα να σκέφτομαι μόνο με βάση τι αρέσει σε εμἐνα χωρίς να με νοιάζει το τί σκέφτονται οι άλλοι για εμένα, άρχισαν να γίνονται τέλεια πράγματα. Έκανα νέους φίλους. Ξεκίνησα να ασχολούμαι και να διδάσκομαι εναλλακτικές θεραπείες. Άρχισα να χαμογελάω περισσότερο και κυρίως, για πρώτη φορά άρχισα να νιώθω ο εαυτός μου 100%. 

Η ζωή μου άλλαξε επειδή εγώ την άλλαξα. Όταν σταματήσει να σε νοιάζει το τί σκέφτονται οι άλλοι για εσένα, κάνεις όλα όσα χρειάζεται για να πετύχεις τους στόχους σου καθώς δεν σε αποσπά καμία σκέψη-σαμποτέρ. 

Μέσα σε ένα χρόνο η ζωή μου άλλαξε ριζικά προς το καλύτερο. Μπορώ να αντιμετωπίζω διάφορες καταστάσεις πολύ πιο χαρούμενα και ήπια αφού τελικά το μόνο που έχει σημασία είναι το τί γνώμη έχω εγώ για εμένα και αυτό δεν μπορεί να το κλονίσει κανείς.