Το Yuzu είναι πιο σημαντικό από το κολλαγόνο για λαμπερή επιδερμίδα

Η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική για το ανοσοποιητικό μας συστημα αλλά θεωρείται επίσης game changer για υπέροχη επιδερμίδα καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει εμφανής σύνδεση με τη βιταμίνη C και το κολλαγόνο.

Η σύνδεση της βιταμίνης C και του κολλαγόνου έχει παρατηρηθεί ήδη από το 1966 αφού ο νομπελίστας Linus Pauling ανακάλυψε ότι το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιεί τη βιταμίνη C για να επανορθώσει βλάβες στο κολλαγόνο. Το κολλαγόνο είναι η πιο σημαντική πρωτεϊνη στον οργανισμό μας καθώς είναι αναγκαίο για τη δημιουργία συνδετικών ιστών της επιδερμίδας αλλά και των φλεβών μας. Το κολλαγόνο του οργανισμού μας ‘σπάει” όταν δεν υπάρχει επαρκή βιταμίνη C στον οργανισμό μας. Επιπλέον η βιταμίνη C αποτρέπει τις βλάβες της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία. 

Σύμφωνα με τους ιατρούς, οι άνθρωποι είναι τα μοναδικά είδη στη γη εκτός των πιθήκων και των guinea γουρουνιών που δεν μπορούν να συνθέσουν από μόνοι τους βιταμίνη C και χρειάζεται να βασιστούν στη λήψη τροφών για να έχουν επαρκή αποθέματα στον οργανισμό τους. Σύμφωνα με τη θεωρία της εξέλιξης, οι ειδικοί θεωρούν ότι στο παρελθόν είχαμε τόση πολύ βιταμίνη C στο σώμα μας εξαιτίας της διατροφής μας που ήταν πλούσια σε αυτή, που η διαδικασία της παραγωγής της απαλείφθηκε από τα γονίδιά μας ως περιττή. Παρά το γεγονός ότι μειώνοντας την ικανότητά μας για παραγωγή της βιταμίνης, μας γλίτωσε ενέργεια στον οργανισμό ώστε να αποθηκεύουμε λίπος που τότε ήταν πολύ σημαντικό για την επιβίωσή μας, τώρα έχουμε σημαντικά προβλήματα αν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Ενώ η από του στοματος λήψη της βιταμίνης βοηθά σε σημαντικό βαθμό όλο τον οργανισμό μας (και την παραγωγή κολλαγόνου), η χρήση προϊόντων με βιταμίνη C, ενισχύει ακόμη περισσότερο τους μηχανισμούς της επιδερμίδας καθώς προσφέρει παράλληλα πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Μάλιστα το φρούτο Yuzu το οποίο ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών έχει περισσότερη βιταμίνη C από ότι το λεμόνι και το πορτοκάλι.

Μπορείς να δοκιμάσεις την Erborian Yuzu Sorbet η οποία περιέχει μια σύνθεση από κορεάτικα βότανα γνωστά τα οφέλη τους στην επιδερμίδα μας. Την προστατεύει από στρεσογόνους περιβαλλοντικούς παράγοντες και είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και εκχύλισμα μελιού. Δοκίμασα, εγκρίνω, προτείνω. 🙂

Θα τη βρεις στα Sephora