Η τροφή που με βοήθησε να αδυνατίσω τρώγοντας

trofi adunatiso trogontas

Από όταν ξεκίνησα το ταξίδι προς την υγιεινή ζωή, ανακάλυψα ότι οι “συμβατικές” τροφές μου ήταν σχεδόν άχρηστες.

Μιλώ κυριολεκτικά, αφού από κάποιο σημείο και έπειτα, δεν αρκούσε απλά να περιορίσω τις ανθυγιεινές συνήθειες, αλλά έπρεπε να εντάξω στη διατροφή μου τροφές πλούσιες σε ενέργεια. Η καθημερινή γυμναστική, το τρέξιμο, το άγχος σε συνδυασμό με την πνευματική διαύγεια που έπρεπε να έχω για να μπορώ να εργάζομαι αλλά και την υγιή επιδερμίδα λόγω της δουλειάς μου, δεν μου άφηνε περιθώρια. Έπρεπε όχι απλά να τρώω υγιεινά, αλλά να τρώω “έξυπνα”. Καπου εκεί ανακάλυψα το αβοκάντο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έτρωγα αυτό το φρούτο αλλά ήταν όμως η πρώτη φορά που άρχισα να ψάχνω για τις ιδιότητές του. Πριν σας αναλύσω τις θαυματουργές του ιδιότητες, θα ήθελα να σας πω ότι με την κατανάλωση μισού αβοκάντο, βλέπεις από την πρώτη κιόλας ημέρα τη μεταβολή στην ενεργειά σου. Επίσης το αβοκάντο, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές πρωτεϊνες, είναι αργής πέψης και έτσι μειώνει την όρεξή σου για φαγητό, ενώ παράλληλα έχεις φουλ ενέργεια.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, μάλιστα έχει περισσότερο κάλιο και από τη μπανάνα, ενώ μας προσφέρει ασπίδα με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, ω-3 λιπαρά, Β6 και φολικο οξύ δηλαδή τα “καλά” λίπη που χρειάζεται ο οργανισμός μας και  αποτελούν ασπίδα για τις καρδιακές παθήσεις.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι ότι το αβοκάντο περιέχει πολλή πρωτεΐνη. Περίπου 100 γραμμάρια αβοκάντο έχουν 2 γραμμάρια πρωτεΐνης η οποία είναι έτοιμη για χρήση από τον οργανισμό τη στιγμή της κατανάλωσης ενώ προσφέρει 18 από τα πιο σημαντικά αμινοξέα απαραίτητα στη σύνθεση πρωτεΐνης στο σώμα.

Η αλήθεια είναι ότι παρατήρησα ουσιαστική διαφορά στον οργανισμό μου, την ορεξή μου για φαγητό αλλά και την ενέργειά μου, από την πρώτη κιόλας μέρα που έβαλα το αβοκάντο στο πρωινό μου.

 

Το ιδανικό πρωινό για εμένα:

1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης, 1 βραστό αυγό σε φέτες, μισό μικρό αβοκάντο σε φέτες. Λίγο αλατοπίπερο. Απόλαυσέ το αργά, χωρίς να κοιτάς το κινητό σου. Νιώσε την κάθε μπουκιά να κατεβαίνει και άφησε στον εγκεφαλό σου το περιθώριο να καταλάβει ότι τρώει. Αυτό το πρωινό, εκτός από πολύ γευστικό, μου δίνει τόση ενέργεια που ακόμη και μετά από δίωρη προπόνηση, πεινάω ελάχιστα. 

shares