Έκανα υαλουρονικό (αλλά όχι εκεί που νομίζεις)! Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Κάπου ανάμεσα σε τερατώδη κοινωνικά ταμπού και λίγο πριν κλείσω τα 30 μου, πήρα μία πολύ σημαντική απόφαση

Δεν ξέρω τι άποψη έχετε για τις αισθητικές παρεμβάσεις, όμως κατά τη δική μου γνώμη όλες οι απόψεις πρέπει να είναι σεβαστές, ειδικά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Άλλωστε το θεωρώ υποκριτικό, να είναι κοινωνικά αποδεκτό το μακιγιάζ (σκοπός του οποίου είναι να δείχνει τα χαρακτηριστικά μας στην καλύτερή τους εκδοχή) αλλά οι αισθητικές παρεμβάσεις να είναι κατακριτέες. Από εκεί και πέρα έχω σημαντικές αισθητικές διαφωνίες με διάφορα αποτελέσματα που βλέπω τα οποία απορρέουν από αμφιβόλου αισθητικής πρότυπα του Instragram. Για την ακρίβεια στεναχωριέμαι να βλέπω φρέσκα κορίτσια, δροσερά, λίγο μετά την ηλικία των 20 όπου το φυσικό κολλαγόνο του οργανισμού μας βρίσκεται σε έκσταση, να απορρίπτουν τον εαυτό τους, προχωρώντας σε αισθητικές παρεμβάσεις που στην ουσία τις δείχνουν 10, πολλές φορές και 15 χρόνια μεγαλύτερες και “κλέβουν” τη φρεσκάδα τους. Σκεφτείτε λίγο το παράλογο της υπόθεσης. Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, προχωρούν σε αισθητικές παρεμβάσεις για να δείχνουν νεότερες ενώ οι νέες κοπέλες το έχουν ΗΔΗ χωρίς να το χαίρονται. Δεν αντιλαμβάνονται την αξία της νεότητας όσο την έχουν.

Κανένα δυσανάλογα με τεχνητό τρόπο μεγάλο χείλος, δεν μπορεί να συναγωνιστεί τη φρεσκάδα των χειλιών που σφύζουν από νεότητα των 20 – 25 ετών. Μη με παρεξηγήσετε, είμαι πολύ υπέρ των αισθητικών παρεμβάσεων. Αλλά εκείνων που δεν έχουν γεννηθεί από την ανασφάλεια που προβάλλουν τα πρότυπα του Instagram. Προτιμώ εκείνες τις παρεμβάσεις που δεν αλλοιώνουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας, αντί να διαταράσουμε τις φυσικές διαστάσεις του. 

Άλλωστε, η ομορφιά κατά την αρχαιότητα, ήταν συνυφασμένη με την αρμονία των χαρακτηριστικών μας ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες η αρμονία αυτή, μας προκαλεί ασυνείδητη έλξη καθώς το άτομο που την κατέχει, έχει περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσει υγιή απόγονο.

Η ομορφιά δηλαδή, (αναφέρομαι σε αυτή που συνάδει με τα κοινωνικά μας πρότυπα) είναι καθαρά θέμα γονιμοποίησης, όσο παράξενο και αν σας φαίνεται. 

Αυτή η φωτογραφία είναι τραβηγμένη 3 ημέρες μετά το υαλουρονικό. Όπως είναι αντιληπτό, δεν έχει επηρεάσει καμία κίνηση των χειλιών μου ούτε έχει δημιουργήσει αφύσικο αποτέλεσμα. Δείτε τη συνέχεια παρακάτω.

Πως βρέθηκα να κάνω υαλουρονικό

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνει κάποιος ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό. Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την ομορφιά, κατέληξα στο γεγονός ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιγηραντική θεραπεία. Με άγχωσε λίγο το γεγονός ότι κλείνω τα 30 αλλά και επίσης ότι τα χρόνια καπνίσματος πριν αποφασίσω να παρατήσω αυτή την αηδιαστική συνήθεια, έχουν δημιουργήσει περιττές ρυτίδες στο πρόσωπό μου.

Η επιλογή του γιατρού

Έχω δει πολλές δημοσιεύσεις από πλαστικούς χειρουργούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες θεωρώ ότι δεν ταιριάζουν στο ύφος ενός γιατρού και για την ακρίβεια χάνουν λίγο εως πολύ από την αίγλη του επαγγέλματος και την αξιοπιστία του επιστήμονα. Αυτές τις επιλογές τις απέρριψα αμέσως. Αναζητούσα ένα γιατρό σοβαρό, που θα μου αποπνέει εμπιστοσύνη και κυρίως, που θα καταλάβαινα ότι έχουμε την ίδια άποψη όσον αφορά στην αισθητική. Ήθελα ένα γιατρό που να αγαπά τη φυσικότητα, που να μην απορρίπτει το φυσιολογικό κύκλο μας, αλλά αντιθέτως να βρούμε μαζί τον τρόπο να βάλουμε τις βάσεις σωστά, ώστε όταν έρθει το γήρας, να έρθει όμορφα πάνω μου να με αγκαλιάσει γλυκά και φυσικά. Άλλωστε δεν χρειάζεται να είμαστε όλες ίδιες. Δεν θέλω να είμαστε όλες ίδιες. Αυτό που με ξεχωρίζει από τις άλλες γυναίκες, δεν θέλω να το χάσω. Δεν θέλω να χάσω τη μοναδικότητά μου και θα σε συμβούλευα, αν κάνεις και εσύ την οποιαδήποτε παρέμβαση, να σκεφτείς με τον ίδιο τρόπο. Μη χάσεις αυτό που ήδη έχεις. Ανάδειξέ το με το σωστό τρόπο.

Γιατί η επιλογή του γιατρού είναι τόσο σημαντική

Μόλις μπήκα στο ιατρείο του Δρ. Παπαγεωργίου, οποιαδήποτε αμφιβολία και αν είχα σχετικά με τις θεραπείες, εξανεμίστηκε. Επιτέλους, έμπαινα σε ένα ιατρείο όπου δεν υπάρχει ίχνος ματαιοδοξίας. Αισθάνθηκα αμέσως εμπιστοσύνη και ασφάλεια, να αφήσω στα χέρια του το πρόσωπό μου, δηλαδή την “ταυτότητά” μου. 

Αφού συζητήσαμε αρκετή ώρα, αποφασίσαμε μαζί με το γιατρό ότι το καλύτερο για την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας μου είναι το ενέσιμο υαλουρονικό. Λόγω του καπνίσματος τόσα χρόνια οι ρυτίδες του χαμόγελου είχαν γίνει αισθητά πιο έντονες. Αποφασίσαμε ότι το καλύτερο θα ήταν να “γεμίσει” η περιοχή με υαλουρονικό, ώστε να απαλύνει η όψη τους και να παγώσουμε για λίγο το χρόνο ακριβώς εκεί που είναι από τη ζημιά που τους έχω κάνει. 

Τι ακριβώς είναι το υαλουρονικό

Το υαλουρονικό, υπάρχει ήδη στον οργανισμό μας (το 50% βρίσκεται στο δέρμα) με φυσικό τρόπο καθώς είναι υπεύθυνο για τη νεότητά μας. Πρόκειται για την γλυκοζαμινογλυκάνη η οποία είναι ένας πολυσακχαρίτης του ανθρώπινου συνδετικού ιστού. Με το πέρασμα του χρόνου, το υαλουρονικό του οργανισμού μας αρχίζει και μειώνεται, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες. Το ενέσιμο υαλουρονικό, δεν δημιουργεί παρενέργειες, ενώ η μοναδική του σύσταση του επιτρέπει να αποθηκεύει 1000 φορές το βάρος του σε νερό (1 γραμμάριο, μπορεί να συγκρατήσει ως και 6 λίτρα νερό). Αυτό σημαίνει ότι δεσμεύει για τον οργανισμό μας και την περιοχή που τοποθετείται την υγρασία που είναι απαραίτητη. Η απουσία του υαλουρονικού, κάνει τη φυσική ελαστικότητα της επιδερμίδας μας και η σφιγυλότητά της να μειώνονται.  

Ποια είναι η διαδικασία και πόσο διαρκεί 

Το υαλουρονικό, εισχωρεί στην επιδερμίδα μας ενέσιμα. Λίγα λεπτά πριν την εφαρμογή, η περιοχή μουδιάζει με ειδική κρέμα. Έπειτα, μια λεπτή βελόνα, εισχωρεί στην επιδερμίδα μας, τοποθετώντας στα σημεία που χρειάζεται, το υλικό. Κατόπιν, με τοπικό μασάζ το υαλουρονικό διαχέεται στη γύρω περιοχή. Η διαδικασία διαρκεί λίγα μόλις λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό. 

 

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη διαδικασία. Η ερυθρότητα υποχωρεί άμεσα, τα επόμενα λεπτά χωρίς να αφήνει κάποιο σημάδι.

Πόνος και αποθεραπεία

Η διαδικασία του τσιμπήματος δεν είναι ιδιαίτερα αισθητή, αυτό που μπορεί να ενοχλήσει την ασθενή, είναι το υαλουρονικό όταν εισχωρεί στην επιδερμίδα μας. Ο πόνος είναι πολύ ανεκτός και αυτό σας το λέει ένας άνθρωπος που τρέμει τις βελόνες και έχει μηδενική ανοχή στον πόνο. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα έπειτα, παρά λίγο μασάζ στην περιοχή όταν βάζετε την κρέμα σας, για τις 2-3 επόμενες ημέρες.

5 λεπτά μετά το υαλουρονικό. Η ερυθρότητα έχει υποχωρίσει και φαίνεται καθαρά το αποτέλεσμα.

2 εβδομάδες μετά

Δύο εβδομάδες μετά το υαλουρονικό, τα αποτελέσματα τα έχετε δει ήδη σε εμένα, χωρίς όμως να τα έχετε καταλάβει (αυτό είναι το νόημα, στη δική μου περίπτωση). Έλαβα δεκάδες μηνύματα την ημέρα των γενεθλίων μου, στα οποία με βρίσκατε ανανεωμένη, φρέσκια και ότι μου “πάνε τα 30”. Στην πραγματικότητα, η επιδερμίδα μου ήταν πιο ενυδατωμένη, φρέσκια και αναζωογονημένη, καθώς της χαρίσαμε αυτό που της έλειπε.

Πόσο διαρκεί

Τα αποτελέσματα ποικίλουν αναλόγως τον άνθρωπο και την ηλικία. Συνήθως διαρκούν από 6 μήνες εως κάτι λιγότερο από 1 χρόνο, αναλόγως το σημείο που προστίθεται. 

Έχω και άλλες ρυτίδες στο πρόσωπό μου. Δεν σκοπεύω να τις αποχωριστώ. Όσες έχουν δημιουργηθεί από τη φυσικότητα της ηλικίας και όχι από το κάπνισμα, είναι υπέροχες.

Την επόμενη φορά θα τολμήσω να τονίσω ελαφρώς το φυσικό σχήμα των χειλιών μου. Η διαδικασία είναι αρκετά όμοια και θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα και την εμπειρία μου μόλις το κάνω.

Aν σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε κάποια αισθητική παρέμβαση, σου συνιστώ τον Δρ. Παπαγεωργίου ανεπιφύλακτα. Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για το γιατρό και τις θεραπείες εδώ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

shares